Finanţe

Traderii din Asia cred că Bitcoin va scăde la nivelurile din 2017 pe fondul inflației continue

Cel mai mare activ digital după capitalizarea pieței ar putea scădea sub 20.000 USD în viitorul apropiat și este puțin probabil să revină până când condițiile macroeconomice se vor îmbunătăți; bitcoin și eter au scăzut în tranzacțiile de marți.

Bitcoin și Ether continuă să se lupte

A doua zi după cel mai mare accident criptografic din ultimii doi ani a adus puțină ușurare.

Activele digitale au continuat să se clatine marți într-un vârtej de frici de inflație și de incertitudine economică, cu bitcoin și eter într-o mizerie roșie pentru cea mai mare parte a zilei, iar alte criptomonede se luptă să-și recapete terenul pierdut în vânzările dramatice de luni.

Bitcoin s-a tranzacționat recent sub 22.000 USD, în scădere cu aproximativ 2% în ultimele 24 de ore. Scăderea a fost a opta zi consecutivă de pierderi a bitcoinului. Cea mai mare criptomonedă în funcție de capitalizarea bursieră a scăzut acum cu aproape 30% din valoarea sa în ultima lună și amenință să testeze ideea de neconceput, de nu mult timp în urmă, a suportului sub 20.000 de dolari, aproximativ unde era în 2017.

Ether, a doua cea mai mare criptomonedă după capitalizarea pieței, și-a schimbat mâinile la aproximativ 1.200 de dolari, aproximativ stabil de luni, când a atins un minim de peste 18 luni. Dintre altcoins, SOL și XLM au crescut recent cu mai mult de 5% după ce au scăzut luni, dar WBTC și TRX au continuat să sufere, cu peste 13% la un moment dat.

Investitorii cripto așteaptă cu nervozitate cea mai recentă creștere a ratei dobânzii de către banca centrală a SUA, despre care mulți observatori cred acum că va fi de 0,75 puncte de bază, un medicament dur, inflaționist, care părea puțin probabil până când Indicele prețurilor de consum a arătat că inflația continuă la maximele de patru ani. Rămâne nesigur dacă o politică de șolim poate îmblânzi inflația fără a declanșa o recesiune.

„Comercianții de bitcoin ar fi bine să fie încadrați în decizia FOMC”, a scris Edward Moya, analist senior la Oanda, într-un e-mail. Bitcoin încă menține nivelul de 20.000 de dolari și dacă Wall Street primește o decizie și o conferință de presă foarte neplăcută, randamentele Trezoreriei și dolarul ar putea crește din nou, iar asta ar testa linia în nisipul pe care mulți comercianți cripto l-au trasat.”

Acțiunile au fost mai calme marți, după lovirea din ziua anterioară cu S&P 500, Dow Jones Industrial Average și Nasdaq aproape la nivel. Aurul, un activ tradițional refugiu, a scăzut, totuși, ceea ce amintește gradul de nervozitate în rândul investitorilor.

„Wall Street a fost rapid să atenueze revenirea de dimineață care a determinat o îmbunătățire modestă a prețurilor de producător, oferind probabil o oarecare speranță că inflația de bază va continua să scadă pentru companii”, a scris Moya.

Între timp, veștile proaste și tendințele tulburătoare au continuat să afecteze piețele cripto, gigantul de schimb Coinbase anunțând concedierea a aproximativ 18% din forța de muncă – aproximativ 1.100 de locuri de muncă. Reducerile au fost cele mai recente dintre bursele majore, după cele din ultimele zile ale gemenii Winklevoss condus de Gemini, Rain Financial din Orientul Mijlociu și Bitso și Buenbit din America Latină.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *