Piața Crypto. „O recesiune ar putea duce la o nouă iarnă criptografică şi ar putea dura o perioadă îndelungată”. Coinbase concediază 1/5 din forța de muncă
Platforma pentru criptomonede Coinbase concediază o cincime din forţa de muncă, respectiv aproximativ 1.100 de persoane, pe fondul prăbuşirii preţurilor acţiunilor sale şi a criptomonedelor, transmite CNBC.
Bursa de criptomonede va reduce cu 18% din locurile de muncă cu normă întreagă, potrivit unui e-mail trimis angajaţilor marţi dimineaţă. Coinbase are aproximativ 5.000 de lucrători cu normă întreagă, ceea ce înseamnă o reducere a numărului de persoane de aproximativ 1.100 de persoane. Acţiunile Coinbase au scăzut marţi cu aproximativ 0,75%.
CEO-ul Brian Armstrong a subliniat o posibilă recesiune şi necesitatea de a gestiona erodarea capitalului companiei şi de a creşte eficienţa. El a spus, de asemenea, că compania a crescut ”prea repede” în timpul unei pieţe majore.
”Se pare că intrăm într-o recesiune după un boom economic de peste 10 ani. O recesiune ar putea duce la o nouă iarnă criptografică şi ar putea dura o perioadă îndelungată. Deşi este greu de prezis cum economia sau pieţele, planificăm întotdeauna ce este mai rău, astfel încât să putem opera afacerea în orice mediu”, a spus Armstrong în e-mail, adăugând că iernile criptografice anterioare au dus la o scădere semnificativă a activităţii de tranzacţionare.
Coinbase a spus iniţial că întrerupe angajările. Două săptămâni mai târziu, gigantul cripto a anunţat că prelungeşte îngheţarea pentru ”viitorul previzibil”.
La începutul acestui an, Coinbase a declarat că intenţionează să adauge 2.000 de locuri de muncă la nivel de produs, inginerie şi design.
21 000 USD pentru 1 BTC – un preț bun sau se poate cumpăra mai ieftin?
”Costurile angajaţilor noştri sunt prea mari pentru a gestiona eficient această piaţă incertă. Deşi am încercat tot posibilul să facem totul corect, în acest caz, acum îmi este clar că am supraangajat”, a spus Armstrong.”
Vestea vine în timpul unei erodări profunde pentru acţiunile Coinbase. Compania a devenit publică printr-o listare directă în aprilie anul trecut, în timpul unui boom al pieţelor cripto şi al investitorilor care solicitau acţiuni tehnologice de mare creştere.
Acţiunile Coinbase au scăzut cu 79% în acest an şi cu 85% faţă de maximul istoric.
Între timp, bitcoin a scăzut la aproape 22.000 de dolari şi a pierdut 53% din valoarea sa în acest an.
Dolarul a urcat luni la un nou maxim al ultimelor două decenii faţă de un coş de valute
Dolarul american, considerat o monedă refugiu în perioadele de incertitudini, a urcat luni la un nou maxim al ultimelor două decenii în comparaţie cu un coş de valute, susţinut de temerile privind o încetinire a economiei globale şi de aşteptările pentru majorări abrupte ale dobânzilor de către Rezerva Federală (Fed) a Statelor Unite, transmite Reuters.
Pieţele financiare globale au continuat să analizeze datele peste aşteptări privind inflaţia din SUA, publicate vineri, care au condus la o creştere generalizată a aversiunii faţă de risc şi au alimentat aşteptările privind o înăsprire şi mai agresivă a politicilor.
Luni, obligaţiunile guvernamentale şi bursele din întreaga lume au avut o evoluţie negativă.
”Dolarul a continuat câştigurile de vineri deoarece riscurile se extind”, a declarat Brad Bechtel, şeful global pentru pieţe valutare la Jefferies, într-o notă.
Indicele dolarului american, care îşi urmăreşte performanţa acestuia faţă de alte şase valute majore, a crescut cu 0,6% la 105,04, după ce a urcat la cel mai ridicat nivel din decembrie 2002.
Traderii vor avea multe informaţii de analizat săptămâna aceasta, inclusiv întâlniri de politică monetară ale Fed, Băncii Anfliei şi Băncii Naţionale a Elveţiei.
Rezerva Federală a SUA este aşteptată să-şi majoreze rata cheie a dobânzii cu 0,5 puncte procentuale miercuri, iar unele bănci, inclusiv Barclays şi Jefferies, aşteaptă ca Fed să adopte o majorare de 0,75 puncte procentuale.
Luni, dolarul a scăzut cu 0,1%, la 134,25 yeni. Dolarul australian, văzut ca un indicator lichid al apetitului pentru risc, a scăzut cu 1,7%.
Lira sterlină a coborât la un minim al ultimei luni în raport cu dolarul, fiind sub presiunea vânzărilor după ce datele au arătat că economia Marii Britanii s-a contractat în mod neaşteptat în aprilie.
Tensiunile cu Uniunea Europeană cu privire la comerţul post-Brexit cu Irlanda de Nord au afectat şi lira sterlină, care a scăzut cu 1,4%, până la 1,2146 dolari pe unitate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!