Internațional

Traficantul de arme rus Viktor Bout îi propune lui Trump să se refugieze în Rusia: „Veți fi binevenit în Rusia, de aici veți putea prelua conducerea luptei pentru poporul american”

Traficantul de arme rus Viktor Bout, eliberat recent de Washington în cadrul unui schimb de prizonieri cu Rusia, îi propune fostului președinte american Donald Trump să se refugieze în Rusia, afirmând că el își riscă viața în SUA, potrivit Le Monde.

„Administrația (președintelui Joe) Biden nu se va mulțumi să vă târască prin sistemul judiciar și penitenciar. Mai degrabă vă va pune capăt vieții decât să vă lase să-i stați în cale”, a scris acesta pe canalul de Telegram, relatează agenția oficială rusă Ria Novosti.

„Veți fi binevenit în Rusia, veți găsi un refugiu sigur și de aici veți putea prelua conducerea luptei pentru poporul american”, a continuat acesta în scrisoarea pe care a trimis-o de la Moscova jurnaliștilor.

Fiind arestat în 2008 în Thailanda, Victor Bout, supranumit „negustorul morții”, a fost condamnat în SUA la 25 de ani de închisoare.

La 8 decembrie 2022, Bout a fost predat Rusiei în schimbul baschetbalistei americane Brittney Griner, condamnată pentru trafic de droguri.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *