CSI / Rusia

Traficantul de arme Viktor Bout, recent eliberat, a vizitat orașul Lugansk. „Va fi în curând pașnică”

Viktor Bout, numit „Negustorul morții”, care a fost schimbat recent într-un schimb de prizonieri cu starul WNBA Brittney Griner, a vizitat sâmbătă orașul Lugansk, ocupat de ruși, din estul Ucrainei, potrivit presei de stat ruse.  

Bout a participat la un eveniment de deschidere al filialei Lugansk a Partidului Liberal Democrat din Rusia (LDPR) pro-Kremlin.

De asemenea, Bout a spus că este bucuros să viziteze Luganskul pentru prima dată și și-a exprimat încrederea că regiunea ocupată „va fi în curând pașnică, iar oamenii vor trăi fără teamă pentru viitorul lor”, citează CNN.

Liderul ultranaționalistului LDPR Leonid Sluțki a spus că au fost nevoiți să-și schimbe de două ori ruta către Lugansk, din cauza faptului că arme de înaltă precizie lucrau în apropiere”.

„Dar acest lucru nu a putut anula vizita noastră la Lugansk, deoarece acesta este un punct de neîntoarcere. Donbasul și Rusia sunt împreună pentru totdeauna. Vom veni aici în orice condiții”, a spus Sluțki, potrivit raportului presei de stat.

Menționăm că săptămâna trecută, Bout a declarat pentru RT din Rusia că sprijină „din toată inima” așa-numita „operațiune militară specială” a Moscovei în Ucraina și că, dacă ar avea oportunitatea și abilitățile necesare, va merge cu siguranță ca luptător voluntar.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *