Actualitate

Trăim într-o perioadă turbulentă! Fost premier: Cum se vor acomoda tinerii cu tizicul și spălatul în lighean

Fostul premier, Ion Sturza susține într-o postare pe Facebook, că ne așteaptă vremuri tulburi, în condițiile în care liberalismul și globalizarea sunt în regres. Crește populismul și autoritarismul.

Sturza afirmă că la o întâlnire care a vizat celebrarea a 30 de ani de prezență în România a unei companii vorbitorii – tineri, deștepți și empatici – au fost politic corecți: suntem în era digitală și trebuie să avem grijă de schimbările climatice, egalitate de gen și să fim responsabili social, scrie Bani.md

„Asta până pe scenă a ieșit unul din cei mai mari gânditori contemporani, Robert Kaplan, și a aruncat în aer creierul ascultătorilor – trăim în cea mai turbulentă perioadă de după al Doilea Război Mondial. Pandemia a fost floare la ureche. Războaiele și înarmarea forțată sunt traiectoria dominantă de dezvoltare. Ucraina este un caz secundar de pericol global. Primordiale sunt ambițiile Chinei. Liberalismul și globalizarea sunt în regres. Crește populismul și autoritarismul. Într-un cuvânt, perioada de creștere economică și prosperitate în care miliarde de pământeni(!) au scăpat de sărăcie s-a terminat. Vin vremuri  grele. Foarte grele”, potrivit lui Ion Sturza.

Astfel, potrivit fostului premier, din păcate, sunt nevoit să-i dau dreptate domnului Kaplan. Eu o simt pe „pielea” mea zilnic. În PNl – profituri și pierderi. Așa e când ai vrut să fii foarte digital și internațional… Dar cine știe, poate aici e și „scăparea”?

„Pentru mine și generația mea războaiele, crizele și dramele umane nu sunt o noutate. Vom supraviețui. Dar ce facem cu cei mai tineri? Cei până în 40 de ani. Ei s-au deprins cu viața bună. Creștere economică, joburi bine plătite, afaceri, posibilitatea de a călători, odihni la mare și munte. Copii cu oportunități bune de studii. Ei cum se vor acomoda cu „tizicul” și spălatul din lighean? Metaforic vorbind”, se întreabă el.

De asemenea, Ion Sturza afirmă că „nu vreau să dramatizez! Nici nu sunt demoralizat. Dar în momente de cumpănă te gândești la ce îți este cel mai drag, la copii. Trebuie să-i protejăm prin discuții sincere și să-i încurajăm să muncească. Mai mult”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *