Bună Dimineața

Trotuar – parte marginală a străzii ocupată de mașini

Dar am o problemă cu șoferii, mai ales cu cei care confundă trotuarul cu pista de Formula 1. Deja de câteva ori am fost la un pas de a face o „cursă” cu ambulanța, din cauza unor șoferi iresponsabili și amatori de adrenalină, cărora nu le ajunge spațiu de manifestare pe drum, și-și „plimbă” caii putere pe trotuare.

Zilele trecute, mergând spre casă, m-am trezit orbită de luminile unui automobil care-mi venea în întâmpinare. Culmea, nu mergeam pe contrasens, ci pe trotuarul pe care șoferul, deranjat de prezența pietonilor, își căuta insistent un loc de parcare. Iar de fiecare dată când plouă, numeroși locatari ai blocului unde locuiesc ajung acasă uzi, pentru că trotuarul este blocat, și în timp ce mașinile stau la înălțime, „pe porțiunea mai ridicată decât partea carosabilă, rezervată circulației pietonilor” (DEX), aceștia din urmă măsoară bălțile dintr-un capăt în altul.

Înțeleg că problema parcărilor este una general-valabilă la Chișinău, dar poate ar trebui să respectăm regulile de circulație: pietonii să circule pe trotuar, șoferii pe carosabil, iar agenții de circulație să-și facă treaba atunci când ceilalți uită de reguli… Altfel, în curând vom vedea accidente nu doar pe carosabil, ci și la „intersecția” trotuarelor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *