Politică

Trupele rusești sunt epuizate iar muniția se epuizează, afirmă șeful serviciilor secrete britanice

În ciuda atacurilor masive cu rachete asupra Ucrainei, trupele rusești rămân fără muniție, iar deciziile dictatorului Vladimir Putin s-au dovedit a fi eronate. Ocupanții sunt epuizați și nu vor să lupte.

Acest lucru a fost declarat de Jeremy Fleming, șeful serviciului de informații din cadrul Centrului de comunicații al guvernului britanic, anunță agenția BBC.

Expertul a subliniat că cheltuielile Rusiei pentru războiul din Ucraina, în termeni de oameni și echipamente, au fost uluitoare. Dar toate “succesele” forțelor de ocupație de pe câmpul de luptă din primele luni ale războiului au fost acum șterse.

“Noi știm și comandanții ruși de pe teren știu că proviziile și muniția lor se termină”, a spus Fleming.

În martie, dând glas unor rapoarte ale serviciilor de informații, el a declarat că unii soldați ruși din Ucraina au refuzat să urmeze ordinele comandanților lor, și-au sabotat propriul echipament și au doborât din greșeală unul dintre avioanele lor.

Potrivit șefului serviciului de informații al GCHQ, cât de mult a judecat Putin greșit situația privind războiul cu Ucraina este văzut și de cetățenii ruși.

El susține că mobilizarea prizonierilor și a persoanelor neexperimentate “vorbește despre lipsa de speranță” pentru Federația Rusă, a cărei populație îl va critica direct pe președinte pentru că este izolat și face greșeli.

“Ei văd cum Putin a judecat greșit situația. În absența unor contramăsuri interne eficiente, deciziile dictatorului rus s-au dovedit a fi greșite. Este o strategie cu miză mare care duce la erori strategice de judecată”, a spus Fleming.

Potrivit acestuia, rușii încep acum să înțeleagă problemele cauzate de ceea ce se numește “războiul de alegere” al lui Putin.

“Ei fug de curentul de aer, realizând că nu mai pot călători. Ei știu că accesul lor la tehnologia modernă și la influențele externe va fi drastic limitat”, a adăugat el.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *