Culinar.md

Tu şi felul tău de a mânca

De cele mai multe ori, comportamentul şi obiceiurile noastre alimentare le plasăm strategic în cârca celor 7 ani de acasă, a stilului de viaţă sau a obişnuinţei. Sunt persoane care niciodată nu acordă timpului mesei mai mult de 10 minute, pretextând că au altceva mai important de făcut. Există de asemenea persoane care, în ciuda grabei, nu-şi rup niciodată din timpul destinat cinei. Nu puţini sunt însă cei care, acaparaţi de îndeplinirea anumitor obligaţii zilnice, uită chiar să şi mănânce.

Mulţi sunt şi cei pentru care mâncarea reprezintă mai mult decât o necesitate fiziologică, reprezintă un tip special de comunicare prin care se pot transmite fie mesaje directe, fie subtile. Pentru o altă categorie de persoane, prepararea, servirea şi degustarea mâncării reprezintă una dintre cele mai frumoase şi grăitoare arte ale omenirii.

Dacă respecţi cu sfinţenie orele de masă şi nu te abaţi niciodată de la obiceiurile tale alimentare, înseamnă că eşti o persoană tipicară, meticuloasă, rezervată, cu teamă faţă de nou. Eşti conservatoare, calmă, ai multă răbdare şi pui mare preţ pe tradiţie. Îndrăgeşti lucrurile care au avut timp să îţi devină dragi.

Dacă masa ta durează mai mult de 15 minute – îţi place agitaţia vieţii de zi cu zi şi nu ai putea să trăieşti fără ea, însă pentru tine există şi alte lucruri mai importante pe lumea asta decât goana după bani şi confort. Îţi place să te bucuri de orice moment şi să savurezi fiecare clipă din prezent, cu bune, cu rele căci nu vor mai exista altele identice.

Dacă eşti exagerat de pretenţioasă cu mâncarea pe care o consumi şi eşti veşnic nemulţumită de calitatea acesteia – eşti una dintre adeptele dictonului „puţin, dar bun” şi ai relaţii selective cu cei din jur. Nu oricine poate intra în grupul tău de prieteni şi nu oricine poate ajunge la inima ta. Eşti pretenţioasă cu cei din jur, deoarece eşti pretenţioasă cu tine însăţi. Căutarea armoniei perfecte în jurul tău denotă şi un sentiment de neîmplinire şi insatisfacţie.

Dacă ai tendinţa de a mânca mult mai ales atunci când eşti stresată şi preocupată de ceva anume – simţi nevoia de stabilitate, de certitudine în viaţa ta, de mai multă siguranţă şi încredere în tine. Nu îţi plac lucrurile dezorganizate şi nu ştii cum să treci cu brio peste situaţiile de criză, neaşteptate. Provocările te panichează dacă ies din aria ta de interes.

Dacă îţi adaptezi dieta la legumele şi fructele specifice anotimpului – îţi place să ţii pasul cu timpul, cu moda, cu oamenii din jurul tău, cu tot ceea ce mişcă şi trăieşte în viaţa ta. Adopţi fără ezitare tot ceea ce ţi se pare inedit şi nou în jurul tău. Îţi place să fii considerată un trend-setter şi că eşti, la rândul tău, un punct de reper pentru cei din jur. 

www.culinar.md
Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *