CSI / RusiaUcraina

Ucraina a dat o mare lovitură Rusiei: Au cucerit un punct cheie din Crimeea

Ucraina a recuperat platformele de foraj aflate în apropiere de Crimeea, susțin surse militare ucrainene, citate de Sky News.

Platformele sunt ocupate din 2015 și de atunci au fost folosite, inclusiv în scop militar, drept loc de aterizare pentru elicopterele armatei.

Platformele, denumite de sursele militare drept „Petro Godovalets”, „Ukraina”, „Tavrida” și „Syvash”, au fost recucerite de Ucraina la capătul unei operațiuni a armatei.

Au găsit tehnică militară avansată

Forțele speciale, care au efectuat operațiunea, au găsit pe platforme rachete și un radar care poate urmări mișcarea navelor în Marea Neagră, au anunțat ucrainenii pe Telegram. Nu se știe dacă au fost victime.

„În timpul unei faze a acestei operațiuni, a avut loc o luptă între forțele speciale ucrainene pe bărci și un avion de luptă rus Su-30. În urma bătăliei, aeronava rusă a fost avariată și forțată să se retragă”, au precizat ucrainenii.

Informațiile nu au putut fi verificate din surse independente.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. In platoul Marii Negre este o punga de gaze uriasa, comuna, din care exploateaza Turcia, Romania si Ucraina. Din pacate Turcia exploateaza la greu, Romania doar vorbe (in viitor), iar Ucraina ia praful de pe toba de la rusi. Romanii sunt prostii prostilor, intrucat aceasta punga de gaze va seca la un moment dat si nu se va fi infruptat din ea indestulator decat Turcia. Dar, daca romanii sunt prosti, asa le trebuie, sa cumpere gazele de la altii !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *