Externe

Ucraina înființează ”centre de invincibilitate” speciale. Zelenski: „Trebuie ca toţi să fim pregătiţi pentru orice scenariu”

Marți, 22 noimebrie, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a declarat că ucrainenii care au nevoie de servicii de bază în cazul în care Rusia va distruge centralele electrice şi alte facilităţi în această iarnă vor putea apela la ”centre de invincibilitate” speciale, informează Reuters.

Mii de astfel de centre răspândite în întreaga ţară vor oferi electricitate, căldură, apă, servicii de internet, conexiune de telefonie mobilă şi o farmacie, gratuit şi non-stop.

Atacurile Rusiei au întrerupt furnizarea de curent electric pentru perioade lungi de timp pentru până la zece milioane de consumatori simultan. De asemenea, marți, operatorul naţional al reţelei electrice a declarat că daunele produse sunt ”colosale”.

”Dacă atacuri ruseşti masive au loc din nou şi dacă este clar că electricitatea nu va fi restabilită ore întregi, ”centrele de invincibilitate” vor intra în acţiune cu toate serviciile cheie”, a declarat preşedintele Zelenski.

”Trebuie ca toţi să fim pregătiţi pentru orice scenariu având în vedere felul în care teroriştii luptă împotriva poporului nostru şi a ceea ce încearcă să facă”.

Preşedintele Ucrainei a informat că au fost deja înfiinţate peste 4.000 de centre, fiind planificate mai multe. El a cerut telespectatorilor să consulte site-ul https://nezlamnist.gov.ua/ pentru a identifica cel mai apropiat centru.

Curentul electric a devenit punctul central al campaniei Rusiei în Ucraina, autorităţile îndemnând consumatorii ucraineni să economisească energie electrică şi să treacă la utilizarea în afara orelor de vârf.

”Sunt sigur că, ajutându-ne unii pe alţii, vom putea trece împreună cu toţii peste această iarnă”, a declarat el.

Autorităţile ucrainene au înfiinţat deja puncte similare ce oferă servicii de urgenţă în oraşul Herson, abandonat de ocupanții ruși la începutul acestei luni, în centrul oraşului strângându-se mulţimi de locuitori pentru a-şi încărca telefoanele mobile, relatează sursa citată.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *