CSI / RusiaRăzboi

Directorul Ukrenergo: Bombardamentele ocupanților ruși au provocat pagube ”colosale” infrastructurii energetice ucrainene

Şeful operatorului reţelei naţionale de electricitate a Ucrainei, Volodimir Kudriţki, a estimat marţi, 22 noimebrie, că pagubele produse sistemului energetic național de bombardamentele ruseşti sunt ”colosale”, dar nu consideră că se impune evacuarea civililor din oraşele cele mai afectate de întreruperile în furnizarea energiei electrice, transmite Reuters și Agerpres.

Directorul executiv al Ukrenergo, Volodimir Kudriţki, a avertizat că cetăţenii ucraineni s-ar putea confrunta cu sistări îndelungate ale furnizării energiei electrice, dar operatorul reţelei încearcă să asigure condiţiile pentru ca ucrainenii să poată rămâne în ţară iarna aceasta.

Practic, nicio termocentrală sau hidrocentrală nu a rămas neatinsă de atacurile ruseşti şi ”amploarea distrugerilor este colosală”, a menționat directorul.

”În Ucraina există un deficit în producţia de energie electrică. Nu putem genera atâta energie cât pot consumatorii să folosească”, a explicat el efectele atacurilor ruseşti.

Începând de miercuri, un val de frig este aşteptat în Ucraina, dar apoi prognoza meteo arată că temperaturile vor creşte din nou, ceea ce va oferi condiţiile stabilizării sistemului energetic, a mai estimat Kudriţki.

De asemenea, el a declarat că Ucraina are rezerve suficiente de combustibil, constituite încă dinaintea invaziei Rusiei lansate pe 24 februarie, şi depune mari eforturi pentru a repara infrastructura avariată de bombardamente, sperând în acelaşi timp să obţină unele piese de schimb din străinătate, relatează sursele citate.

Fiind întrebat despre propunerile de a evacua cetăţenii din oraşele cele mai sever afectate de întreruperile în furnizarea energiei electrice, directorul companiei Ukrenergo consideră ”inoportune” astfel de apeluri.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *