Externe

Ucraina și-a arborat din nou steagul pe Insula Șerpilor

Forțele de apărare ucrainene au ridicat drapelul Ucrainei pe Insula Șerpilor, după ce au forțat retragerea Rusiei de pe acest teritoriu de importanță strategică, a declarat luni, în cadrul unui briefing, o purtătoare de cuvânt a Comandamentului militar de Sud, căpitanul Natalia Humeniuk, relatează CNN.

Câteva informații de fond: Cunoscută sub numele de Zmiinîi Ostriv în limba ucraineană, Insula Șerpilor se află la aproximativ 48 de kilometri de coasta Ucrainei și este aproape de culoarele maritime care duc spre Bosfor și Mediterană.

Ocupanții ruși au părăsit Insula Șerpilor din Marea Neagră, au anunțat săptămâna trecută Forțele armate ucrainene, după ce au desfășurat ceea ce au declarat că a fost o operațiune „de succes”.

Teritoriul mic, dar strategic, a fost scena uneia dintre operațiunile de debut ale războiului din Ucraina, cu cereri din partea unei nave de război rusești care le-a solicitat apărătorilor ucraineni să se predea, iar aceștia au răspuns cu îndrăzneală cu „Russian warship, go f*** yourself”.

„Steagul Ucrainei a fost instalat pe insulă… operațiunea a fost finalizată, insula a fost readusă sub jurisdicția Ucrainei”, a declarat luni, 4 iulie, Humeniuk, fără a oferi detalii suplimentare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *