UCRAINA – UN AN DE RĂZBOI. Medvedev: Rusia va ”obține victoria” în Ucraina, chiar de-ar trebui să ajungă până la frontierele Poloniei
Fostul preşedinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, în prezent vicepreşedinte al Consiliului Securităţii Rusiei, şi-a exprimat vineri încrederea în ”victoria” Rusiei în Ucraina, cu ocazia împlinirii unui an de la declanşarea invaziei Moscovei în ţara vecină şi a afirmat că, dacă este necesar, Moscova este gata să meargă până la frontierele Poloniei, relatează EFE şi Agerpres.
”Operaţiunea specială se desfăşoară de un an de zile. Un an în care militarii noştri au restabilit ordinea, pacea şi justiţia pe pământul nostru, protejând oamenii noştri şi anihilând rădăcinile neonazismului”, a scris acesta pe canalul său de Telegram.
”Vom obţine victoria”, a declarat Medvedev, recunoscând că ”cu toţii ne dorim ca acest lucru să se întâmple cât mai curând posibil. Şi acea zi va veni”.
De asemenea, aliatul lui Putin a subliniat importanţa ”îndeplinirii tuturor obiectivelor operaţiunii militare speciale”, aşa cum numeşte Moscova campania sa militară în Ucraina, considerată de Kiev şi Occident cea mai brutală agresiune împotriva unui stat independent în Europa după cel de-al Doilea Război Mondial.
Obiectivul nostru este de a ”îndepărta cât mai departe posibil ameninţările de frontierele ţării noastre chiar dacă ar trebui să ajungem la frontierele Poloniei”, ţară vecină Ucrainei, a subliniat acesta, adăugând că aceasta ar fi necesar ”pentru ca lumea să ajungă la liniştea mult aşteptată”.
Aceasta ar presupune ca Rusia să ocupe integral teritoriul ucrainean, ceea ce părea să fie obiectivul iniţial al ofensivei sale, notează AFP. Dar după ce a eşuat la porţile Kievului şi a suferit înfrângere după înfrângere, ocupanții ruși se concentrează acum asupra estului şi sudului Ucrainei.
Fără a fi posibil de stabilit dacă cuvintele sale reprezintă poziţia lui Putin, Medvedev s-a referit vineri la ”negocierile” care vor avea loc după ”victoria” rusă.
Potrivit fostului preşedinte, avansarea trupelor ruse îi va obliga pe adversari la negocieri ”care vor fi dificile şi tensionate”. ”În primul rând, pentru că participanţii la negocieri din partea inamicului nostru sunt unii, iar şefii de facto sunt alţii. Şi nu regimul de la Kiev va lua decizii, niciun fel de ”Zelenski” -dacă va mai fi în viaţă – şi nici camarila sa”, a mai afirmat Medvedev.
Medvedev a mai declarat că ”decizia va fi luată peste ocean de către cei care furnizează arme Kievului şi trimit bani pentru a susţine vestigiile economiei ucrainene”.
”Motivele principalilor inamici ai ţării noastre sunt evidente: să slăbească Rusia cât mai mult posibil, să sângereze pentru mult timp. Prin urmare, aceştia nu sunt interesaţi să pună capăt conflictului. Dar, mai devreme sau mai târziu, potrivit legilor istoriei, o vor face. Şi atunci se va ajunge la un acord”, a spus el, potrivit Agerpres.
Potrivit acestuia, cei de la Kiev nu vor accepta niciun fel de rezultat al ”operaţiunii speciale”, deoarece ”ar risca să fie executaţi în aceeaşi zi”.
”Naţionaliştii vor continua să controleze clica de la putere pentru că nu au altă ideologie decât neonazismul”, susţine el.
De asemenea, în mesajul său de vineri, Medvedev a calificat din nou guvernul ucrainean drept ”neonazist”, care comite un ”genocid” împotriva rusofonilor din Ucraina, una din numeroasele acuzaţii nefondate care au servit drept pretext Kremlinului pentru a ataca ţara vecină.
Dacă Kievul nu va fi învins în totalitate, va ”provoca un nou conflict”. ”Este ceva ce nu putem permite”, a declarat Medvedev, aliatul dictatorului rus Putin.
Putin nu are prevăzut pentru vineri un mesaj adresat naţiunii pentru a marca împlinirea unui an de la declanşarea campaniei sale în Ucraina, a declarat agenţiilor de presă ruse purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!
Si voi ,redactorii acestui editorial, publicati aiurelele unui alcoolic desavirsit, si incercati sa polimizati pe cimpurile acestul discurs in stare de mahmureala dupa o betiea crincena ordinara
În afară de ”punguța cu două… copeici”, care îl face să se cocoșească, ce calități mai posedă coiotul scamator și zurbagiu?