Politică

Ucraina va elibera Crimeea până la jumătatea anului 2023, generalul american Ben Hodges face previziuni sumbre pentru fasciștii putiniști

Generalul american în retragere Ben Hodges prezice că armata ucraineană va elibera Crimeea și toate celelalte teritorii ocupate de Rusia până la mijlocul anului 2023.

Hodges, fostul general comandant al Armatei Statelor Unite din Europa între 2014 și 2017, a declarat pentru presa lituaniană LRT că are “mare încredere” în forțele armate ale Ucrainei.

Sper ca până la sfârșitul acestui an, forțele ucrainene să împingă forțele rusești pe pozițiile de la 23 februarie“, a declarat Hodges pentru LRT, “iar până la jumătatea anului viitor, ucrainenii vor fi în Crimeea“.

În iulie, el a exprimat un sentiment similar, spunând că rușii “nu au prea multe de făcut în acest moment” din cauza moralului armatei ucrainene și a proliferării armelor furnizate de țările aliate.

Cu puțin peste o săptămână în urmă, Hodges a declarat că recucerirea de către Ucraina a propriilor teritorii a dat un impuls militar și un sentiment general de speranță la nivel mondial că Ucraina poate învinge Rusia.

Potrivit acestuia, una dintre consecințele contraofensivei ucrainene în curs de desfășurare este modul în care se va schimba percepția globală asupra Crimeii.

Hodges a declarat anterior că actualul conflict va duce la o potențială “dezmembrare” a Rusiei “așa cum arată ea astăzi”. El a citat o armată rusă “coruptă” și ineficientă, turbulențe economice în sectoarele energiei și apărării și o populație în scădere.

“Am ajuns la un punct de avânt ireversibil pentru Ucraina”, a declarat Hodges, în Germania, pentru Kyiv Independent. “Ei nu vor să lupte, sunt epuizați și logistica lor este epuizată”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *