CSI / RusiaRăzboiUE / Nato

UE l-a convocat pe trimisul Moscovei din cauza anexărilor ilegale din Ucraina: „Aceste decizii ale Rusiei sunt nule”

UE l-a convocat pe trimisul Rusiei în blocul comunitar pentru a condamna și respinge anexarea ilegală de către Moscova a regiunilor ucrainene Donețk, Herson, Lugansk și Zaporojie. Despre aceasta a anunțat marți serviciul diplomatic al blocului comunitar, citat de Reuters.

Vineri, 30 septembrie, Rusia a proclamat aceste anexări după așa-zise „referendumuri” în zonele ocupate din Ucraina. Guvernele occidentale și Kievul au declarat că voturile au încălcat dreptul internațional.

Uniunea Europeană spune că a îndemnat Moscova să revină asupra „actului său ilegal” și să își retragă necondiționat toate trupele de pe întregul teritoriu al Ucrainei în timpul întâlnirii de luni cu însărcinatul cu afaceri al Rusiei, Kirill Logvinov.

„UE nu recunoaște și nu va recunoaște niciodată această anexare ilegală a Rusiei”, a precizat blocul într-o declarație.

„Aceste decizii ale Rusiei sunt nule și neavenite și nu pot produce niciun fel de efect juridic”, a adăugat sursa citată.

Vă amintim că Camera superioară a parlamentului rus a votat astăzi pentru a aproba încorporarea celor patru regiuni ucrainene, chiar dacă Moscova nu deține controlul deplin asupra niciuneia dintre ele.

Ocupanții ruși controlează doar aproximativ 60% din regiunea Donețk și 70% din Zaporojie, iar forțele armate ucrainene au avansat și în Lugansk, o regiune asupra căreia rușii au revendicat controlul total în luna iulie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *