InternaționalUE / Nato

UE trimite un ajutor de 5,2 milioane de euro în Libia, pe fondul tragediei provocate de ciclonul Daniel

Uniunea Europeană (UE) a raportat luni, 18 septembrie, trimiterea a 5,2 milioane de euro în fonduri umanitare către Libia, în fața „creșterii dramatice a nevoilor” țării afectate de urmările ciclonului Daniel, agravate de prăbușirea a două baraje, distrugând Derna, potrivit portalului spaniol Infobae.

După cum a anunțat Comisia Europeană (CE) într-o declarație, ajutorul va fi canalizat prin partenerii umanitari ai UE din Libia, „permițându-le să consolideze ajutorul concentrându-se pe adăpost, sănătate, hrană, apă, salubritate, igienă și protecție.

Din suma totală, 200.000 de euro vor merge către fondul de urgență pentru răspuns la dezastre al Federației Internaționale a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie.

Cu această nouă tranșă, finanțarea umanitară totală mobilizată de clubul comunitar pentru situația de urgență depășește 5,7 milioane de euro.

În plus, UE continuă să ofere ajutor prin mecanismul său de protecție civilă. Până în prezent, opt state membre (Germania, România, Finlanda, Italia, Țările de Jos, Franța, Belgia și Austria) au oferit ajutor prin intermediul mecanismului.

Centrul UE de coordonare a răspunsului la situații de urgență a desfășurat, de asemenea, o echipă de experți și un ofițer de legătură pentru a sprijini operațiunile de la fața locului, pe lângă faptul că își pune la dispoziție expertiza în domeniul mediului.

Inundațiile provocate de ciclonul Daniel, cu efecte agravate de faptul că au provocat ruperea a două baraje, s-au soldat cu peste 7.000 de morți, 10.000 dispăruți și cel puțin 30.000 de strămutați.

Sursa: G4media

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *