CSI / RusiaUE / Nato

UE va amâna plafonarea prețului la petrolul rusesc? Când ar putea fi luată această decizie și care ar fi cea mai bună măsură în contextul mobilizării parțiale din Rusia

Țările din UE se zbat să ajungă la un acord privind plafonarea prețului la petrolul rusesc și probabil că vor amâna un acord asupra acestei chestiuni până după ce va fi convenit un pachet mai larg de sancțiuni, relatează Bloomberg și Hotnews.

Cipru și Ungaria se numără printre țările care și-au exprimat opoziția față de propunerea plafonării prețului la petrol, potrivit unor persoane familiare cu discuțiile în curs. Sancțiunile Uniunii Europene necesită unanimitate, oferind fiecărei națiuni un drept de veto efectiv.

În weekend, Comisia Europeană a încercat să găsească împreună cu statele membre un compromis cu privire la pachetul de măsuri, potrivit oamenilor. Țările ar putea face eforturi pentru a avea un acord preliminar înaintea unei reuniuni informale a liderilor UE la Praga pe 6 octombrie, potrivit sursei citate.

Uniunea Europeană se străduiește să pună în aplicare sancțiuni mai dure după ce Vladimir Putin a anunțat o „mobilizare parțială” săptămâna trecută și a început să organizeze „referendumuri”, condamnate de ONU, pentru anexarea zonelor din Ucraina pe care încă le ocupă. De asemenea, au existat rapoarte recente că forțele armate ucrainene au descoperit o groapă comună în orașul Izium, care a fost controlat de Rusia. Alte măsuri aflate în discuție includ controlul importurilor de diamante și interzicerea anumitor produse din oțel.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *