Justiție

ULTIMA ORĂ! Deputata Irina Lozovan a rămas fără imunitate parlamentară

Deputata Irina Lozovan rămâne fără imunitate parlamentară. De la tribuna Parlamentului, procurorul general interimar, Ion Munteanu, cerut ridicarea imunității deputatei. Astfel, Legislativul a aprobat, cu votul a 58 de deputați, ridicarea imunității deputatei, în vederea reținerii, arestării, percheziției și trimiterii în judecată, pe ambele capete de acuzare, transmite TV8.

  • art. 42, alin (2), art. 45, art. 181(2) Cod Penal, „acceptarea cu bună știință a finanțării partidului politic, din partea unui grup criminal organizat”. 
  • art. 243 alin (3), „spălarea banilor săvârșită de un grup criminal organizat în proporții deosebit de mari”.

Menționăm că în adresa Parlamentului a parvenit joi, 21 septembrie, mai multe cereri din partea Procuraturii Republicii Moldova privind ridicarea imunității a doi deputați. Este vorba despre foștii deputați socialiști Irina Lozovan și Alexandr Nesterovschi. 

În cazul deputatei Lozovan, cererea a fost depusă în vederea reținerii, arestării, percheziției și trimiterii cauzei penale în instanță în privința deputatului Irina Lozovan, pe faptul săvârșirii infracțiunii cu privire la finanțarea unui partid politic din partea unui grup criminal organizat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *