Social

ULTIMA ORĂ! Fondatorul „Bismobil Kitchen”, eliberat din arest preventiv. Șaran urmează să fie transferat în arest la domiciliu pentru 30 de zile

Fondatorul companiei „Bismobil Kitchen”, Mihail Șaran, a fost eliberat miercuri, 12 iulie, din arest preventiv și urmează să fie transferat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de către Emil Gaitur, purtătorul de cuvânt al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

„Procurorii au solicitat prelungirea arestului preventiv, însă instanța a satisfăcut parțial și a admis prelungirea arestului la domiciliu. Noi solicitarea am făcut-o pentru arest preventiv anume în sensul prevenirii unei eventuale eschivări, având în vedere tentativele lui precedente, însă instanța a admis doar parțial demersul procurorilor. Iar acum, în această fază judiciară, conform legii, noi nu putem contesta decizia”, a declarat Emil Gaitur.

Conform informațiilor publicate pe site-ul instanțelor de judecată, astăzi a avut loc o nouă ședință de judecată în dosarul în care Șaran a fost arestat pentru escrocherie. Decizia privind transferarea lui Mihail Șaran în arest la domiciliu a fost luată de către magistrata Judecătoriei Chișinău Elena Costiuc, potrivit sursei citate.

Vă amintim că în data de 7 aprilie, PCCOCS a anunțat că fondatorul „Bismobil Kitchen”, Mihail Șaran, ar fi dat bir cu fugiții din sala de judecată, după ce magistrații i-au schimbat măsura preventivă, din arest la domiciliu, în arest la Penitenciarul Nr.13.

Potrivit surselor, acesta ar fi fost pierdut din vizor de ofițerii INI, care l-au escortat la ședința de judecată, a ieșit din sală înaintea lor, după care și-a scos brățara GPS și a fugit într-o direcție necunoscută.

De asemenea, menționăm că avocatul lui Șaran, Aurel Grosu, susține că Mihail Șaran nu i-ar fi furat mașina, așa cum spune IGP.

„Avocat: Mașina mea nu a fost furată de către nimeni, eu am venit acasă cu ea de la instanța de judecată. Jurnalist: IGP spune că domnul Șaran ar fi luat mașina dvs. și ar fi plecat într-o direcție necunoscută! Avocat: Nu este adevărat, poliția să se spele la ochi și să spună cum a falsificat probele de la percheziții. Jurnalist: Unde se află în aceste momente clientul dvs. Șaran? Avocat: Lui i-a stat rău și a plecat acasă. Mașina mea, repet, nu a fost furată de către nimeni. Vom contesta decizia de astăzi, 100%”, a declarat Aurel Grosu, avocatul Mihail Șaran.

Mihail Șaran a fost reținut acum două luni, pe Aeroportul de la Chișinău, în timp ce încerca să părăsească R. Moldova, ulterior a fost mutat din arest în Penitenciarul 13,  iar săptămâna trecută a primit mandat de arest la domiciliu.

În schema Bismobil Kitchen, prejudiciul estimat cifrează aproape 40 milioane lei, cu 158 de victime în Moldova. La sfârșitul lunii martie, în același dosar a fost reținută și Andriana Brașoveanu, administratoarea celor 40 de firme pe care acționa Bismobil Kitchen. Aceasta a fost arestată și plasată în arest la domiciliu în România. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *