Politică

ULTIMA ORĂ! Moscova amenință că va veni cu pedepse dure, dacă Chișinăul se va alătura sancțiunilor contra Rusiei: „Vom fi obligați să lumăm măsuri de răspuns și față de partea moldovenească”

Rusia amenință că va veni cu un răspuns pe măsură, dacă Republica Moldova se va alătura sancțiunilor contra Rusiei, a declarat Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt al lui Lavrov.

Declarația acesteia vine după ce anterior, ministrul Nicu Popescu a anunțat că autoritățile din țara noastră au elaborat o listă a cetățenilor pe care ar urma să îi sancționeze.

„După cum știți, sancțiunile UE nu au rămas fără răspunsul nostru. Respectiv, atunci când Chișinăul va adera la aceste sancțiuni, vom fi obligați să luăm măsuri de răspuns și față de partea moldovenească. Dorim să subliniem că aceasta nu va fi alegerea noastră, ci un răspuns la pași neprietenoși”, a declarat joi Zaharova.

Vă amintim că autoritățile de la Chișinău au elaborat o listă a cetățenilor pe care ar urma să îi sancționeze, a menționat ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, într-un interviu acordat Europei Libere.

Ministrul însă nu a dat numele indivizilor, dar a declarat că lista va include „circa 25 de persoane” și că „aproximativ jumătate” sunt cetățeni ruși.

„Este vorba predominant de interdicții de călătorie, înghețarea conturilor bancare sau a bunurilor acestor persoane fizice care sunt implicate într-o măsură sau alta în agresiunea contra Ucrainei”, a declarat şeful diplomaţiei moldoveneşti, transmite Anticoruptie.md.

De asemenea, ministrul Popescu a declarat Europei Libere că UE a cerut Republicii Moldova „acum două săptămâni”, adică în luna martie 2023, să adere la un pachet de sancțiuni individuale în legătură cu invazia, care vizează pedepsirea unor persoane pentru încălcarea drepturilor omului.

„Calendarul alinierii la sancțiuni nu depinde doar de noi. În fond, UE în anumite momente din an, invită țările să se alinieze la noi regimuri de sancțiuni (…) și R. Moldova s-a aliniat la acest regim”, a explicat Popescu, adăugând: „Ulterior ne vom alinia și la alte regimuri de sancțiuni”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *