Politică

ULTIMA ORĂ! Un angajat al Ambasadei R. Moldova la Moscova, declarat „persona non grata”. Mai mulți oficiali moldoveni au primit interdicția de a intra în Rusia

Un angajat al Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă a fost declarat „persona non grata”, iar mai mulți oficiali moldoveni au primit interdicția de a intra în Rusia, anunță Ministerul rus de Externe.

Despre acest lucru a fost informat ambasadorul R. Moldova la Moscova, Lilian Darii, care a fost convocat marți dimineața. Oficialului i-a fost înmânată și o notă de protest „în legătură cu acțiunile neprietenești ale Chișinăului în adresa Moscovei”, scrie Realitatea.md.

Astfel, la ieșirea din sediul ministerului, ambasadorul Lilian Darii a declarat pentru presa rusă că discuțiile au fost constructive.

„Este o rutină diplomatică, uneori este nevoie de a discuta pe anumite subiecte, iar ziua de astăzi a fost o zi din acestea”, a declarat ambasadorul moldovean.

Vă amintim că ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă, Lilian Darii, a fost chemat în această dimineață, 25 aprilie, la Ministerul de Externe de la Moscova. Decizia vine după ce autoritățile de la Chișinău au declarat un angajat al Ambasadei Federației Ruse la Chișinău persona non-grata.

Presa rusă scrie că ambasadorul Lilian Darii a plecat de la minister și a declarat că discuțiile au fost constructive.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *