Social

Un angajat al Ambasadei Ruse, declarat „persona non grata”, anunță MAEIE

Un angajat din cadrul Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova a fost declarat „persona non grata”, a declarat ofițerul de presă al Ministerului de Externe, Filip Cojocaru.

„S-a decis declararea unui angajat al ambasadei Federației Ruse persona non grata pe teritoriul statului nostru”, a spus acesta, transmite Deschide.md.

Vă amintim că în dimineața zilei de luni, 17 aprilie, șeful Republicii Tatarstan din Federația Rusă, Rustam Minnihanov, nu a fost lăsat să intre în Republica Moldova. Luni dimineața, demnitarul rus a ajuns la Chișinău, însă a fost declarat „persona non grata”. Minnihanov spune că urma să ajungă la Comrat pentru a participa la lucrările primului congres „Prietenia popoarelor 2023”, la invitația deputatului din fracțiunea Blocul Comuniștilor și Socialiștilor, Alexandr Suhodolski.

Poliția de Frontieră a respins declarațiile oficialului rus, precizând că lui Minnihanov i-a fost refuzată intrarea în R.Moldova și i s-a făcut solicitarea să nu se implice în treburile interne ale Republicii Moldova.

De asemena, în cadrul ședinței Guvernului din 19 aprilie, premierul Dorin Recean a criticat acțiunile deputaților socialiști care l-au invitat pe Minnihanov la Chișinău, menționând că persoanele care ajută la uciderea oamenilor nu au ce căuta în statul nostru.

Astfel, ca urmare, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a anunțat că pe parcursul zilei de azi, ambasadorul rus, Oleg Vasnețov, va fi convocat la MAEIE.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *