Social

Un avion din Ucraina a aterizat pe aeroportul de la Mărculești: Ar fi efectuat un zbor tehnic

Luni dimineața, un avion din Ucraina a aterizat pe aeroportul de la Mărculești. Potrivit Agenției Proprietății Publice, aparatul de zbor ar fi efectuat un zbor tehnic. 

Astfel, precizarea APP vine în contextul în care mai multe canale de Telegram, au scris că aeroanava ucrainească ar fi sosit la Mărculești, pentru a prelua piese de schimb pentru avioane MIG-29. APP infirmă acest lucru.

„Potrivit lui Nicolae Clichici, administratorul Aeroportului Internațional Mărculești, o companie cu adresa juridică în Elveția are la staționare de doi ani la Mărculești două aeronave de tip AN 74 K, respectiv zborul de deservire tehnică a fost coordonat cu toate autoritățile responsabile – Autoritatea Aeronautică Civilă, MoldATSA, Serviciul Vamal, Ministerul Apărării”, se menționează într-un comunicat de presă al Agenției Proprietății Publice. 

Amintim că, Republica Moldova a refuzat cererea oficială a Ucrainei în ceea ce privește donarea celor 6 avioane de tip MiG-29 pe care moldovenii le au stocate. Kievul a solicitat aparatele în contextul agresiunii militare declanșată de Federația Rusă pe 24 februarie 2022.

Sursa: TV8.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *