Internațional

Un jurnalist sirian a fost ucis în timp ce încerca să fotografieze luptele dintr-o suburbie a Damascului

Potrivit site-ului Comitetului pentru Protecția Jurnaliștilor (cjp.org), Dirani, în vârstă de 21 de ani, a fost ucis în timp ce încerca să fotografieze luptele și bombardamentul aerian din cartierul său, Daraya, o suburbie a Damascului, asediată de armata siriană din 2012, a povestit colegul său de la agenția turcă Anadolu Mohamed Misto.

Cartierul fusese scena unor bombardamente și lupte de stradă din ce în ce mai intense începând din luna ianuarie, potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului, cu sediul la Londra.

Darayya Media Center, un grup local de mass-media, dedicat relatărilor din acest district, a relatat la 19 februarie că Dirani a colaborat cu ei încă de la începutul revoltei siriene în 2011. Grupul a publicat un material video pe canalul său de YouTube și o fotografie pe pagina de Facebook care ar arăta momentul în care Dirani a fost ucis.

Dirani, cunoscut și sub numele de Majid Abu Shafiq, a documentat pe larg bombardarea cartierului său, după cum arată contul său de Facebook, materialele video înregistrate, mărturiile colegului său de la Darayya Media Center și relatările din presă.

Siria a fost cea mai periculoasă țară pentru presă în 2015, cu cel puțin 14 jurnaliști uciși în conflict. Din 2011, cel puțin 93 de jurnaliști și-au pierdut viața în această țară. 

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *