ROMÂNIASocial

Un nou sprijin din partea României pentru R. Moldova: Ministerul Educației va achiziționa 60 de autobuze școlare pentru transportarea elevilor

Cu sprijinul României, Ministerul Educației și Cercetării va achiziționa 60 de autobuze școlare pentru transportarea elevilor. Autoritatea așteaptă oferte de achiziții, potrivit Realitatea.md.

Astfel, începând cu marți, 19 septembrie, a fost lansată procedura de depunere a propunerilor. Autovehiculele  trebuie să dețină certificat de omologare european, de tip emis de autoritățile unuia dintre statele membre ale UE.

Livrarea autovehiculelor va fi efectuată în decurs de maxim 6 luni de la data înregistrării contractului la Trezoreria de stat. Toate mașinile livrate trebuie să fie noi, fabricate în perioada 2022-2024.

Autobuzele urmează să fie complet echipate și pregătite, în vederea introducerii în exploatare, să aibă capacitatea de a transporta 10 sau mai multe persoane, criteriul principal de selecţie fiind preţul cel mai mic propus. Pentru achiziţia autobuzelor şcolare, MEC alocă peste 62 de milioane de lei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Uăi hotărâți-vă: cine alocă banii ăia până la urmă??? Probabil România, dar rânza maldaivăneascî a „ziaristului” a făcut ca să iasă un „compot di tătî frumusețea” din articolul ăsta și să fie cam așa cum e peste tot în RM – multă ceață, tăt normal șî bravo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *