Un nutriționist celebru spune adevărul despre un aliment ce îl considerăm sănătos. „Regret că am mâncat acest tip de carne la fel cum regret că am mâncat margarină!”
Au făcut această greșeală și unii nutriționiști, după cum declară Cristian Mărgărit.
”Personal am renunțat la consumul de carne de pui industrial cu mulți ani în urmă. Nefiind un fan al cărnii, mâncasem foarte multă carne de pui în prostia mea, urmând sfaturile de tip “piept de pui cu orez” pentru creșterea în masă musculară. O eroare pe care o regret, așa cum regret că am mâncat margarină, pâine și brânză în cantități industriale, până să aflu și apoi să accept ca sunt nocive pentru sănătate”, a explicat Mărgărit.
Nutriționistul mai susține că la noi în țară, există o legătură și între consumul de pâine și epidemia de boli autoimune, tulburări hormonale, diabet, boli cardiovasculare, inflamatorii, degenerative, cancer.
”Puilor li se pun în mâncare aditivi (inclusiv hormoni- androgeni, estrogeni, progestageni), pe langa faptul ca animalele sunt selectate si incrucisate de zeci de ani pentru o crestere mai rapida sau alte caracteristici comerciale.
Antibioticele nu afecteaza doar speciile direct vizate (animalul crescut pentru care si omul care o consuma) ci si alte specii”, completează Cristian Mărgărit pe blog.
Sursa: Antena3.ro