CSI / RusiaMoldovaRăzboiUE / Nato

Un oficial UE cere perspective clare de aderare pentru R. Moldova și alte state candidate: Trebuie să le ajutăm să facă față războiului hibrid pornit de Rusia împotriva lor

Uniunea Europeană trebuie să ajute țările candidate la aderarea la blocul comunitar, printre care se numără și Republica Moldova, să facă față războiului hibrid pornit de Rusia împotriva lor, a declarat ministrul francez pentru Afaceri Europene, Laurence Boone, în cadrul unui interviu pentru POLITICO. Ea a subliniat că UE poate ajuta aceste state doar oferindu-le perspective clare de aderare la UE, scrie Deschide.md.

”Există multă dezinformare și interferență în aceste țări candidate. Este o problemă. Vladimir Putin, pe lângă ambițiile sale teritoriale, urmărește și slăbirea Uniunii Europene. Acesta este un factor de care trebuie să luăm în considerare și împotriva căruia trebuie să luptăm. UE trebuie să ajute aceste țări să lupte împotriva strategiei de influență rusă cât mai mult posibil, respectând, în același timp, suveranitatea lor” a declarat Boone.

De asemenea, POLITICO citează un înalt diplomat al UE, care a cerut să nu fie numit pentru a discuta liber despre extindere. Potrivit acestuia, de la protestele pro-UE din Maidan, Putin a văzut statutul de candidat UE ca pe o țintă ”fulgerătoare” pentru încercările sale de a submina Bruxelles-ul și Vestul. Totodată, el a menționat și că Republica Moldova s-a confruntat cu eforturi deosebit de hotărâte din partea Moscovei de a-i submina parcursul de aderare la UE.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *