Actualitate

Un pacient vindecat de COVID-19 explică stările contradictorii prin care trec cei infectați: ”Niciodată nu știi ce se întâmplă!”

Argentinianul a vorbit în presa din țara natală despre spaima pe care a trăit-o în ultimele săptămâni și incertitudinea care l-a urmărit în toată această perioadă de cumpănă.

Coronavirus | German Pezzella: ”Mă gândeam că a doua zi mă voi trezi fără să pot respira!”
”Niciodată nu știi ce se întâmplă. Mă gândeam că a doua zi mă voi trezi fără să fiu capabil să respir. Dacă va fi complicat sau nu. Am încercat să fiu calm, ca să nu-i sperii pe oamenii la care țin.

Dar în interior, când ești în pat sau citești știrile, îți amintești că ai virusul. Și te temi că, fiind sportiv, boala va avea repercusiuni asupra plămânilor tăi. Sunt multe întrebări pe care ți le pui”, a povestit Pezzella, care crede că a contractat virusul la club, unde opt persoane aveau deja COVID-19.

La început a avut puțină febră, iar medicul echipei i-a recomandat Paracetamol. Pe parcurs, a beneficiat și de ajutor psihologic, ca să rămână concentrat și să nu stea toată ziua pe canapea, la TV.

Coronavirus | Simptomele diferă de la o persoană la alta

Jucătorul Fiorentinei a adăugat că starea sa de spirit s-a schimbat de multe ori de-a lungul acestei perioade. ”Virusul ăsta nu e deloc clar. Nu se știe mare lucru despre modul de recuperare sau ce se întâmplă după, dacă devii imun sau nu.

Citești ceva, dar unii spun într-un fel, alții în altul. În Italia, în ultimele zile, a existat o dispută dacă masca ajută sau nu. În Lombardia este deja obligatorie. Toate astea generează incertitudine”, a mai spus argentinianul.

Totodată, German Pezzella a lăudat măsurile luate în țara sa natală, care au venit la timp și au fost ”perfecte”. ”Argentina a avut astfel un avantaj în încercarea de a preveni ce se întâmplă în cealaltă parte a lumii”, a zis sportivul.

El avertizează că nimeni nu este în siguranță, mai ales pentru că simptomele sunt diferite de la o persoană la alta. ”Unul dintre colegii mei a petrecut o noapte întreagă cu o febră 39, pe care nu a putut să o suporte și atunci a fugit la spital.

Altul a avut două zile 38, apoi i-a scăzut, după care a făcut din nou febră mare. Iar pe mine m-a afectat într-un cu totul alt mod”, a explicat fotbalistul. 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.