ActualitateEconomie

Povestea unei relații incredibile: un scafandru din Florida susține că a fost cel mai bun prieten cu un rechin tigru uriaș

Un scafandru din Florida susține că a fost cel mai bun prieten cu un rechin de 4,5 metri, pe nume Emma, timp de aproape 23 de ani, descriind-o mai degrabă ca pe un câine jucăuș decât ca pe un prădător de vârf. Jim Abernethy și Emma s-au întâlnit pentru prima dată în 2001, când el i-a scos un cârlig de pescuit din gură, iar de atunci au fost de nedespărțit. De fiecare dată când Jim intră în apă în zona Tiger Beach, în Bahamas, ea vine și se freacă de el în semn de afecțiune. Nu este genul de comportament la care se așteaptă majoritatea oamenilor de la un rechin tigru uriaș, de 4,5 metri lungime, care ar putea sfâșia cu ușurință un om, și tocmai asta o face pe Emma să fie fata perfectă pentru posterul misiunii continue a lui Jim Abernathy de a schimba percepția oamenilor despre rechini.

“Ceea ce o face pe Emma atât de specială este că este foarte mare, este imensă și te ingrozește atunci când te uiți la ea, de parcă ar putea fi ultimul lucru pe care îl faci”, a declarat Jim pentru The Sun. “Dar ești în apă pentru o perioadă scurtă de timp înainte de a-ți da seama că este atât de iubitoare și afectuoasă. Nu sunt monștri mâncători de oameni fără minte, de fapt, sunt creaturi sensibile, la fel ca pisicile și câinii. Cu Emma, este ca și cum te-ai rostogoli în iarbă cu retrieverul tău, este foarte amuzantă și iubitoare și așa reușesc să fac fotografiile selfie”.

Cum s-au cunoscut Jim făcea scufundări în jurul Tiger Beach în 2001, când a văzut pentru prima dată acest rechin tigru uriaș care se învârtea în cerc la câțiva metri distanță. În cele din urmă s-a apropiat de el, iar el a reușit să îi scoată un cârlig de pescuit din gură, în ciuda riscurilor evidente. De atunci, Abernathy a mai scos alte patru cârlige din gura Emmei în mai multe rânduri, iar cei doi sunt cei mai buni prieteni, scrie odditycentral.com. Emma se apropia de Jim de fiecare dată când acesta se scufunda în zona ei și îl putea recunoaște chiar dacă își schimba echipamentul de scufundare. Cu timpul, a învățat semnalele lui cu mâna – o invitație de a fi frecată pe cap – și Abernethy susține că a început să se comporte ca un câine jucăuș căruia îi place să fie mângâiat. “Încercând să descriu cum este, chiar mă face să cred că limba engleză nu este suficient de bună”, a declarat Jim Abernathy. “Să ai o conexiune care durează tot timpul cât ești în apă este atât de emoționant și de impactant. Unul dintre cele mai bune lucruri care mi s-a întâmplat este această descoperire a laturii afectuoase a rechinilor.” Am scris anterior despre prietenia neobișnuită de 25 de ani dintre un scafandru japonez și un peștișor asiatic pe nume Yoriko, dar prietenia lui Jim Abernathy cu un rechin tigru uriaș este și mai impresionantă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *