Actualitate

Un student basarabean a fost înjunghiat la Iași de către un coleg de cămin

Cei doi au fost găsiţi după izbucnirea unui incendiu în camera de cămin, focul fiind pus, din primele informaţii, de agresor, transmite bzi.ro.

„Am fost solicitaţi să intervenim la un cămin studenţesc din Copou, unde la etajul unu a izbucnit un incendiu. În urma solicitării, am trimis două autospeciale şi un echipaj medical. În cameră au fost găsite două paturi arse şi două victime ale unei agresiuni. Una dintre ele se afla în stop cardio-respirator. S-a încercat resuscitarea timp de 45 de minute, dar fără rezultat. Cea de-a doua victimă se afă în stare gravă la spital’, a declarat cpt. Silvia Bolohan, purtător de cuvânt ISU Iaşi.

Incidentul s-a produs la primul etaj, camera 49, unde erau cazați cinci studenți de la FEAA. Doar unul dintre ei era din Republica Moldova, fiind vorba de cel care a murit. Din datele oferite de studenții din cămin, se pare că la un moment dat portarii din cămin, alături de politie, au ajuns la camera unde s-a produs incidentul și au spart ușa. Incendiul a fost stins foarte rapid. Presupusul agresor și incendiator încă nu este de găsit.

Studentul basarabean ucis se numește Victor Nour. În aceste momente cadavrul tânărului a fost ridicat și urmează să fie dus la IML. Se pare că acesta a fost înjunghiat de mai multe ori în spate și avea arsuri la nivelul picioarelor.

Pacientul în stare critică, pe nume Casian Harpa a fost dus la Spitalul Spiridon, prognosticul medicilor fiind rezervat. Studentul internat are 20 de ani și este domiciliat în localitatea Ingărești, comuna Urecheni, județul Neamț.

Suspectul se numește Aurelian Giosan. Potrivit bzi.ro, bănuitul de comiterea faptei ar proveni dintr-o familie dezorganizată, tatăl studentului fiind încarcerat în trecut pentru fapte comise cu violență. Polițiștii ieșeni au instituit filtre în oraș, pentru a da de urma tânărului care și-a înjunghiat mortal un coleg de cameră și l-a rănit grav pe altul, după care a pornit un incendiu în cameră, a încuiat ușa și a plecat din cămin.

timpul.md, bzi.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *