CSI / Rusia

Un vas rusesc care transportă 30.000 de tone de cereale furate din Ucraina s-a oprint într-un port din Siria

Noi imagini din satelit arată că un vas rusesc încărcat cu cereale, despre care se crede că au fost furate din Ucraina, a ajuns în portul sirian Latakia, în a doua sa călătorie din ultimele patru săptămâni, relatează CNN.

Noile imagini, furnizate de Maxar Technologies, arată sosirea vasului Matros Poznici în Latakia, în data de 27 mai.

Este unul dintre cele trei vase rusești care au fost văzute încărcând cereale în portul Sevastopol, în Crimeea anexată. A fost văzut ultima oară în Sevastopol, în data de 19 mai, și a fost urmărit în timp ce a tranzitat strâmtoarea Bosfor și a călătorit spre sud, de-a lungul coastelor turcești.

Astfel, se estimează că vasul transportă 30.000 de tone de cereale, iar un alt vas rusesc a încărcat, de asemenea, cereale la Sevastopol, în ultimele două săptămâni.

Anterior, CNN a relatat că mai multe convoaie de camioane au fost văzute transportând cereale de la ferme și silozuri din sudul Ucrainei în Crimeea anexată. Autoritățile ucrainene au estimat, la începutul acestei luni, că invadatorii ruși au furat mai mult de 400.000 de tone de cereale din regiunile pe care le-au ocupat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *