ActualitateExterne

Unităţile de asalt ale ruşilor, blocate în Krasnohorivka

Unitățile Forțelor de Apărare ale Ucrainei au blocat grupurile de asalt ale armatei ruse care au pătruns în orașul Krasnohorivka, regiunea Donețk, notează Korespondent, potrivit Rador Radio România. De cealaltă parte ruși anunță că forțele ucrainene se retrag din oraș.

O declaraţie în acest sens a fost făcută miercuri seară de către purtătorul de cuvânt al grupului ucrainean de trupe “Hortiţia”, Nazar Voloşin. “Inamicul a pătruns în oraș în grupuri mici de asalt și a rămas pe teritoriul uzinei. Datorită eforturilor unităților noastre, în special ale brigăzii 59, inamicul a fost blocat și este încă acolo” – a declarat militarul ucrainean.

Potrivit lui Voloşin, grupurile de asalt ale ruşilor din zona respectivă nu mai au posibilitatea de a fi aprovizionate cu muniție. “Apărătorii noștri deţin complet controlul focului atât la Krasnohorivka, cât și la periferia așezării. În ultimele 24 de ore, apărătorii noştri au lichidat aproximativ 30 de inamici în apropiere de Krasnohorivka” – a adăugat Voloşin.

Ruşii efectuează acum atacuri în apropierea satului Netailove și încearcă să ia cu asalt partea de est a localităţii Pervomaiske. “Lângă Nevelski, de asemenea, vin în grupuri mici şi contraatacă, însă soldații noștri îi resping” – a adăugat Nazar Voloşin, purtătorul de cuvânt al grupului ucrainean de trupe “Hortiţia”.

 

Image

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *