Atitudini

Valeriu Munteanu: Europa între balerinele Teatrului Bolșoi și tancurile lui Vladimir Putin

Masacrul sinistru de la Bucea Ucraina, unde soldații lui Putin au lipsit de viață, în mod criminal și barbar mai multe sute de civili ucraineni, legându-le mâinile la spate și împușcându-i în ceafă, în subsolurile caselor, sau aruncându-i în gropi comune, seamănă izbitor de mult cu metodele lugubre aplicate de Hitler în cel de-al doilea Război Mondial.

Putin este cu adevărat un Hitler al zelelor noastre

Acestea sunt crime de război, iar autorii acestora, inclusiv, comandantul suprem al armatei sunt niște criminali sângeroși și până să ajungă să ardă pe rugurile veșnice ale Iadului, trebuie să fie judecați de Tribunalul Internațional de la Haga și hăituiți până vor fi băgați în pușcărie pentru tot restul vieții.
Am participat de-a lungul anilor la zeci de reuniuni internaționale pe teme de securitate, la Chișinău, la București și în mai toate capitalele europene și mereu am spus deschis și fără tăgadă (alături de reprezentanții țărilor baltice, a Poloniei, a Georgiei și a Ucrainei după 2014) că în Federația Rusă clocotește velico-rusismul, că este un stat agresor, mustind de dorința morbidă de a reface cu arma în mână URSS – imperiul răului.

Din păcate vocile și argumentele est-europenilor pe acest subiect important păreau niște ciudățenii pentru vest-europeni (unde tancurile rusești nu au ajuns niciodată, ci doar frumoasele balerine de la Teatrul Bolșoi și bogata literatură rusă de până la Revoluția Comunistă din 1917), care îmbătați de „măreția poporului rus” ne imputau nouă că încă nu am ieșit din logica belicoasă a Pactului Ribbentrop-Molotov și din tranșeele Războiului Rece.

Ni s-a spus mereu, de la cele mai importante tribune europene că totul este sub control, iar Federația Rusă și Putin sunt niște parteneri de nădejde. S-a dovedit că noi, est-europenii am avut dreptate, ori Putin și armata sa sunt niște criminali de război, care desființează și descalifică bruma de respect pe care au avut-o rușii în lume.

Sper foarte mult, chiar dacă sunt moderat optimist, că după episodul macabru de la Buchea vest-europenilor să li se ia un văl de pe ochi, pentru a vedea fața ne pomădată a regimului lui Putin și să acționeze hotărât și rezultativ întru oprirea acestuia. Ași aminti aici îndemnul de ieri al președintelui Volodimir Zelenski către Angela Merkel și Nicolas Sarkozy (care l-au ținut în brațe pe Putin timp de 15 ani) să vină la Bucea să vadă cu ochii lor rezultate „concesiilor” făcute mereu Rusiei.

Putin acționează în logica forței și a fricii și doar prin forță și frică poate fi oprit.

Poporul ucrainean, care acum pune pieptul pe ambrazură, acoperind întreaga Europă, va rezista, iar Putin va pleca cu coadă între picioare din Ucraina (cel puțin din teritoriile pe care nu le controla până la data de 24 februarie) iar din acel moment poporul rus, care girează atrocitățile lui Putin va plăti un preț foarte mare – prețul națiunii cele mai detestate în lume, ori acest popor, deprins „cu hamul și zăbala” nu a avut forță lăuntrică să se curețe de acești guvernanți criminali.

Rămânerea la guvernare a lui Putin și după încheierea războiului va păta tot poporul rus de sângele copiilor ucraineni, omorâți de ruși în acest război și din contra, răsturnarea de la putere a șefului statului rus (ceea ce este foarte puțin probabil) va trece toată responsabilitatea politică, juridică și istorică pe umerii lui Vladimir Putin, iar poporul va primi șansa să se curețe parțial de aceste păcate capitale.

P.S. Îi îndemn pe toți cei care țin neapărat să comenteze la această postare, să utilizeze și alte argumente decât cele „standard” – fără nici un suport ideologic și faptic, conform cărora AUR România ar fi un „proiect a lui Putin”. Propaganda alimentată de lupta internă a partidelor politice este un instrument puternic pentru moderarea și uneori chiar manipularea opiniei publice, dar totuși cred că în spațiul românesc de pe ambele maluri ale Prutului există suficiente surse de informații care ne ajută să alegem grâul de neghină.

Valeriu Munteanu

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Da, Valerii Munteanu, tu ești agent al Kremlinului cu acte în regulă, precum și Șoșoacă, Gheorghe Simion și toată cunducerea AURistă.
    Nu prima dată agenții Kremlinului se infiltrează în mișcarea națională acoperinduse cu lozinci ultrapatriotice pentru a ajuta Rusia să-i declare naZiști, naționaliști și a oferi Kremlinului motive pentru represii. Așa a fost și conducerea Frontului Popular, pe care gruparea KGB-istă a lui Yurie Roșca a dus mișcarea națională în impas. AUR prin activitatea sa subversivă în slujba Kremlinului, utilizează lozinci ultrapatriotice cu scopul de a produce fisuri, a izola România de NATO și UE. Asta vă este sarcina pusă de Moscova – de a deveni o nouă Ungarie prin postarea falsă a intereselor naționale mai presus de UE și NATO: „să fim noi stăpâni acasă”, „jos cu dictatul Bruselului”, vrem gaz ieftin de la Rusia”, etc.
    Da, Valerii Munteanu, iești un agent al Moscovei ca și Simion, Șoșoacă & Co.

  2. Alexandru Petria, scriitor:

    “Prinsă între interesele SUA și ale Rusiei, după mersul lucrurilor din prezent, UE își face harakiri cu inconștiență.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *