Actualitate

Vameși moldoveni implicați în contrabanda cu țigări

Potrivit Procuraturii Generale, unul din bănuiți activează în calitate de șef de post la punctul de trecere Costești-Stânca, altul – inspector superior la același post vamal, iar cel de-al treilea – polițist de frontieră.

După aproape un an și jumătate de monitorizare, ofițerii CCCEC au discins ieri dimineața la postul de trecere Costești Stânca, dar și la domiciliile bănuiților și la o bancă unde unul din angajații Serviciului Vamal deține o casetă de valori. În cadrul perchezițiilor, au fost depistate în seiful inspectorului vamal 110.000 euro și 14.100 dolari SUA. Deocamdată, proveniența banilor nu a fost stabilită.

Cei trei bănuiți sunt cercetați în stare de libertate, însă procurorul anticorupție Viorel Morari a declarat astăzi într-o conferință de presă că va cere mandat de arest, iar în cazul în care se va stabili vinovăția, aceștia vor fi suspendați din funcție.

Colaboratorii Serviciului Vamal implicați în schema de contrabandă riscă până la 10 ani de detenție sau 60.000 de lei amendă cu privarea de dreptul de a deţine anumite funcţii.

Şeful Direcţiei Urmărire Penală a Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei Bogdan Zumbreanu a declarat că în prezent sunt monitorizate mai multe puncte vamale și au fost deschise 30 de cauze penale pentru contrabandă în proporții deosebit de mari, însă deocmdată nu pot fi făcute publice.
 
arena.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *