Social

Vasile Coroi – noul Avocat al Poporului pentru drepturile copilului

Vasile Coroi a fost numit în funcția de Avocat al Poporului pentru drepturile copilului. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost adoptat vineri, 14 iulie, de Parlament, cu votul a 53 de deputați.

La etapa interviului din cadrul concursului organizat de Comisia specială pentru selectarea candidaților la funcția de Avocat al Poporului pentru drepturile copilului, Vasile Coroi și Tamara Tentiuc au obținut cel mai mare punctaj, astfel, promovând proba interviului. În urma procedurii de vot, candidatura lui Vasile Coroi a fost susținută de majoritatea deputaților, potrivit MOLDPRES.

În total, cinci persoane au fost admise la etapa interviului.

Vasile Coroi a activat mai mulți ani în domeniul drepturilor copilului. Potrivit datelor din CV, acesta conduce un centru în domeniu.

Conform legislației, Avocatul Poporului pentru drepturile copilului se numește în funcție cu votul majorității deputaților aleși, pe un mandat de șapte ani, care nu poate fi reînnoit.

Concursul pentru selectarea candidaților la funcția de Avocat al Poporului pentru drepturile copilului a fost lansat după ce mandatul Maiei Bănărescu a expirat. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *