Politică

Veaceslav Negruţa: Demnitarii cu suspiciuni de corupţie trebuie să-şi dea demisia

Fostul ministru al finanţelor, Veaceslav Negruţa, consideră că înalţii demnitari trebuie să-şi dea demisia şi în semn de protest atunci când li se cere să facă lucruri ilegale. „Eu mi-am dat demisia din funcţia de ministru în semn de protest în legătură cu unele acţiuni pe care mi se cereau să le fac în privinţa Băncii de Economii”. Demisia de protest ar trebui să existe şi la noi. Dar majoritatea miniştrilor de la noi nu ajung în funcţie întâmplător, au sarcini bine puse la punct de către partidele care i-au promovat. Există o maşinărie întreagă şi este puţin probabil ca să avem demisii de onoare sau demisii de protest”, a declarat fostul ministru.

Sveatoslav Mihalache, expert în economie, de asemenea s-a pronunţat pentru demisia funcţionarilor corupţi. „Procurorul general al României şi-a dat demisia doar pentru faptul că cineva îl suspecta. Poate că există şanse ca şi la noi procurorul general să urmeze exemplul omologului său de la Bucureşti”, a declarat expertul.

Expertul în economie Viorel Gârbu consideră că în Republica Moldova nu există şanse ca funcţionarii să-şi dea demisia în cazul unor suspiciuni de corupţie. „Nu avem o clasă politică veridică. Problema constă în partidele politice. Funcţionari sunt impuşi să facă jocul partidelor care i-a promovat”, a opinat Gârbu. 

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *