Politică

Veaceslav Platon se implică în politică, după ce Canada l-a inclus pe lista de sancțiuni. Maia Sandu l-ar fi convins pe prim-ministrul Trudeau „să aplice sancțiuni în privința mea”

Controversatul Veaceslav Platon, care se ascunde de justiția din Republica Moldova la Londra, a anunțat vineri, 2 iunie, că se implică în politică. Anunțul a fost făcut după ce Guvernul de la Ottawa l-a inclus în lista de sancțiuni, alături de Ilan Șor, Vlad Plahotniuc, Gheorghe Cavcaliuc, Vladimir Andronachi, Marina Tauber, partidul Șor și Constantin Botnari.

Potrivit lui Platon, președinta Maia Sandu l-ar fi convins pe prim-ministrul Canadei, Justin Trudeau să aplice sancțiuni în privința sa. În acest sens, Platon spune că va cere Parlamentului canadian să ancheteze „cazul participării unor persoane publice din Canada în acțiuni banditești și șantaj” la adresa sa, transmite Ziarul Național.

„A avut loc încă un episod elocvent al activității criminale a Maiei Sandu, pentru care va trebui să apară în fața instanței. Aceasta a reușit să se înțeleagă sau să-l convingă pe premierul Canadei, cu scopul de șantaj și extorcare de la mine a refuzului asupra drepturilor bunurilor sustrase de la mine, să introducă sancțiuni împotriva mea pe teritoriul Canadei. În orice caz, fie că e vorba de o conspirație, fie doar depășirea atribuțiilor de serviciu din partea domnului Trudeau, mă voi adresa în instanțele de drept din Canada pentru investigarea acestei infracțiuni. La fel, mă voi adresa către Parlamentul Canadei pentru inițierea unei comisii de anchetă pe cazul participării unor persoane publice din Canada în acțiuni banditești și șantaj la adresa mea”, a scris Platon într-o postare pe Telegram.

De asemenea, Platon a mai adăugat că Maia Sandu ar fi solicitat să fie aplicate sancțiuni împotriva sa factorilor de decizie din SUA, Marea Britanie și Uniunea Europeană, însă tentativele sale ar fi eșuat.

„Toată viața mea am refuzat în fel și chip de a mă implica în politică. Vedeam asta ca pe o treabă murdară și urât mirositoare. Dar rezultatul a fost că la putere au ajuns tot felul de ticăloși, escroci și mincinoși. Eu însumi am avut de suferit mult de la asta. Iată de ce nu-mi rămâne nicio soluție, decât să mă implic eu însumi în politică și să încerc să transform țara într-un stat modern, bine dezvoltat, în care despre sărăcie se va povesti ca despre un trecut sumbru și demult uitat”, a menționat Platon.

Vă amintim că Veaceslav Platon a fost condamnat în 2017 la 18 ani de închisoare pentru că ar fi obţinut, prin scheme infracţionale, aproximativ un miliard de lei de la Banca de Economii a Moldovei. În iunie 2021, acesta a fost eliberat cu sprijinul procurorului general de atunci, Alexandr Stoianoglo, care a susţinut că dosarul lui Platon ar fi fost fabricat la comandă politică. În prezent, Platon este dat în urmărire internatională pentru escrocherie în proporţii deosebit de mari.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *