Social

Vești bune! Serviciile electronice, accesibile atât în sectorul public cât și în cel privat. Autoritățile lansează serviciul „MobiSign”

Guvernul a aprobat un nou regulament privind prestatorii de servicii electronice, în urma inițiativei Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării. Acesta va face serviciile electronice mai accesibile atât în sectorul public, cât și în cel privat. Printre beneficiile acestui regulament se numără lansarea serviciului “MobiSign” – o soluție de identitate electronică bazată pe aplicații mobile, care va oferi o modalitate simplă și sigură de autentificare și semnare a documentelor electronice.

„Avantajele MobiSign constau în faptul că utilizatorii vor evita necesitatea de a folosi semnături fizice sau alte forme de autentificare tradiționale, oferind o soluție sigură și simplă pentru autentificarea digitală. Această soluție va fi deosebit de utilă pentru diaspora și investitorii străini care doresc să acceseze servicii și tranzacții online în țara noastră” a declarat vicepremierul, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării.

Noul regulament privind activitatea prestatorilor de servicii de încredere stabilește procedurile pentru solicitarea, acordarea, suspendarea, retragerea și reluarea certificatului de acreditare. Acesta prevede, de asemenea, modul de păstrare a documentelor necesare pentru procedurile de acreditare și înregistrare a prestatorilor de servicii de încredere, precum și organizarea activității acestora.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *