Social

Viceprim-ministrul Nicu Popescu efectuează o vizită de lucru la Bruxelles

Viceprim-ministrul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, efectuează o vizită de lucru în perioada 23-24 martie la Bruxelles, Regatul Belgiei, transmite MOLDPRES.

Potrivit Biroului de presă al MAEIE, Nicu Popescu va participa la cea de-a doua reuniune a Dialogul la nivel înalt Republica Moldova – Uniunea Europeană în domeniul politic și de securitate. Dialogul este un cadru de cooperare între Republica Moldova și UE care se concentrează pe domeniul securității, dar și provocările legate de situația securității regionale și impactul umanitar și economic al acesteia asupra Republicii Moldova. 

Dialogul va pune accent pe identificarea căilor concrete pentru întărirea rezilienței țării noastre, în special în ceea ce privește securitatea cibernetică, combaterea dezinformării și consolidarea cooperării în cadrul Instrumentului European pentru Pace (European Peace Facility), precum și cooperarea mai strânsă pentru combaterea amenințărilor hibride.

În marja vizitei de lucru de la Bruxelles, oficialul moldovean va avea întrevederi cu Gert-Jan Koopman, directorul general al Direcției Generale Vecinătate și Negocieri de Extindere a UE; cu membrii cabinetului președintelui Comisiei Europene și șeful cabinetului președintelui Consiliului European. Acesta va prezenta progresul în implementarea celor nouă recomandări ale Comisiei Europene și armonizare a legislației naționale cu cele ale UE. 

Ministrul de externe Nicu Popescu va discuta și organizarea la 1 iunie de către Republica Moldova a summitului Comunității Politice Europene și va acorda mai multe interviuri presei internaționale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *