RăzboiUcraina

VIDEO. Armata ucraineană a prezentat tancurile britanice primite: „Aceste mașinării fantastice își vor începe în curând misiunile de luptă”

Armata ucraineană a publicat marți, 28 martie, o primă înregistrare video cu tancurile Challenger 2 pe care le-a primit din Marea Britanie, ministrul Apărării de la Kiev transmițând că acestea vor fi aruncate în curând în luptă, transmite Hotnews.

„A fost o plăcere să scot primul tanc principal de luptă Challenger 2 la o tură. Astfel de tancuri, furnizate de Marea Britanie, au sosit recent în țara noastră. Aceste mașinării fantastice își vor începe în curând misiunile de luptă”, a scris ministrul Oleksii Reznikov pe pagina sa de Twitter.

De asemenea, ministrul apărării al Ucrainei i-a mulțumit încă o dată premierului Rishi Sunak, omologului său de la Londra, Ben Wallace și poporului britanic.

Tot, Reznikov a fost cel care a anunțat luni noaptea sosirea acestor vehicule de luptă în Ucraina. Tanchiștii ucraineni au fost antrenați în Marea Britanie în privința operării vehiculelor de luptă, livrarea având loc acum după ce aceștia și-au finalizat instruirea.

„În urmă cu un an, nimeni nu și-ar fi putut imagina că sprijinul partenerilor noștri va fi atât de puternic. Că întreaga lume civilizată va reporni și, în cele din urmă, va rezista agresorului sângeros, țara teroristă a Rusiei”, a subliniat acesta.

Ce alte vehicule de luptă a mai primit Ucraina luni

Reznikov a precizat că, pe lângă tancurile Challenger 2, Ucraina a preluat vehicule Strykers (vehicule de luptă pentru infanterie) și Cougars (vehicule de mobilitate pentru infanterie rezistente la mine) din Statele Unite și Marders (vehicule de luptă pentru infanterie) din Germania.

Ministrul ucrainean a adăugat că „noul echipament va fi o bună companie „fraților” săi pe câmpul de luptă”.

Cancelarul Olaf Scholz a declarat că Germania a livrat Ucrainei, de asemenea, tancurile germane Leopard 2, atât de dorite de conducerea militară de la Kiev.

„Da, am livrat tancuri Leopard așa cum am anunțat”, a declarat Scholz în timpul unei conferințe de presă comune cu premierul olandez Mark Rutte, luni, la Rotterdam.

Sosirea tancurilor Leopard 2 vine după luni de dezbateri. Oficialii germani au ezitat să trimită tancurile în Ucraina, spunând că așteaptă ca SUA să trimită propriile M1 Abrams la Kiev.

Polonia a livrat Kievului tancurile Leopard 2 promise mai devreme în cursul lunii martie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *