InternaționalRăzboi

VIDEO/ Avertismentul dur al lui Zelenski pentru Moscova: „Dacă ne vor lovi, vor primi un răspuns, un răspuns din ce în ce mai puternic”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a avertizat marți, 23 august, Moscova că va răspunde pe măsură în cazul în care forțele rusești vor lansa atacuri de Ziua Independenței Ucrainei sau în jurul acestei date, când se marchează și jumătate de an de când Putin a început războiul din Ucraina, transmite Reuters.

Liderul de la Kiev a avertizat că Rusia, care a invadat Ucraina pe 24 februarie, ar putea încerca ”ceva deosebit de urât” în perioada premergătoare Zilei Independenței de miercuri, care marchează desprinderea Ucrainei de regimul sovietic.

Fiind întrebat la o conferință de presă cu președintele Poloniei, Andrzej Duda, aflat în vizită la Kiev, despre posibilitatea unui atac cu rachete rusești asupra Kievului, el a declarat că există o amenințare zilnică de atacuri și că serviciile secrete ucrainene colaborează cu cele străine.

„Rusia face acest lucru tot timpul. Pot crește numărul acestor lovituri? Da, o pot face pe 23 și 24 august”, a declarat președintele Zelenski.

„Ce va face Ucraina dacă vor lovi Kievul? Același lucru ca și acum. Pentru că pentru mine, ca președinte, și pentru fiecare ucrainean, Kiev, Cernihiv, Donbas, este același lucru. Ucrainenii trăiesc acolo. Și în Harkov, Zaporojie”, a declarat președintele Ucrainei.

De asemenea, el a spus că răspunsul va fi același pentru orice oraș ucrainean care este atacat de Rusia.

„Dacă ne vor lovi, vor primi un răspuns, un răspuns puternic. Vreau să spun că în fiecare zi … acest răspuns va crește, va deveni din ce în ce mai puternic”, a mai declarat Zelenski.

Zelenski: Drapelul ucrainean va flutura din nou în Crimeea

Președintele Ucrainei a mai precizat că ceea ce a început în Crimeea, se va termina în Crimeea.

Liderul de la Kiev şi-a exprimat convingerea că drapelul ucrainean va flutura din nou în toate zonele din Ucraina ocupate în prezent de Rusia, inclusiv în oraşele din Crimeea, anexată de Rusia ilegal în 2014, şi în regiunile Doneţk şi Lugansk, cele două componente ale bazinului minier Donbas, autoproclamate republici independente recunoscute de Moscova cu puţin timp înainte de invazia în Ucraina, potrivit EFE și Hotnews.

La ceremonia ridicării drapelului naţional la Kiev au luat parte reprezentanţi ai guvernului şi parlamentului, precum şi militari, eveniment ce intervine în ajunul Zilei Independenţei Ucrainei, marcată la 24 august, care coincide cu împlinirea a şase luni de la declanşarea invaziei ruse, transmite Agerpres.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *