ActualitateExterne

Avertismentul lui Zelenski înainte de Ziua Independenței Ucrainei: „Se poate simţi aerul Crimeei că ocupaţia acolo este temporară, iar Ucraina se va întoarce”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski i-a îndemnat pe ucraineni să fie vigilenți înainte de ziua de miercuri, când se marchează 31 de ani de independență față de regimul sovietic, în timp ce sugerează că Ucraina va lua recupera Crimeea în anul acesta, transmite Reuters.

Ucrainenii nu trebuie să permită Moscovei să ”răspândească deznădejdea și frica” înaintea evenimentelor din 24 august, care au loc, de asemenea, fix la șase luni de când Rusia a început războiul pe scară largă a Ucrainei, a declarat Volodimir Zelenski sâmbătă, 20 august.

„Trebuie să fim cu toții conștienți că în această săptămână Rusia ar putea încerca să facă ceva deosebit de urât, deosebit de vicios” a declarat liderul de la Kiev în mesajul său de sâmbătă noapte.

De asemenea, în discursul său, Volodimir Zelenski s-a referit la o serie recentă de explozii în Crimeea, teritoriul ucrainean anexat de Rusia în 2014.

Ucraina nu a revendicat responsabilitatea pentru aceste atacuri, dar analiștii au spus că cel puțin unele au fost posibile datorită noilor echipamente folosite de forțele sale.

„Anul acesta, se poate simţi literalmente în aerul Crimeei că ocupaţia acolo este temporară, iar Ucraina se va întoarce” a declarat președintele Ucrainei.

În cel mai recent atac din Crimeea, guvernatorul numit de Rusia, care nu este recunoscut de Occident, a declarat că o dronă a lovit sâmbătă dimineața o clădire din apropierea sediului central al flotei rusești din Marea Neagră.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *