Internațional

VIDEO/ Avertismentul lui Zelenski despre o posibilă explozie la centrala nucleară de la Zaporojie: „Ar putea depăși numeric dezastrele Fukushima și Cernobîl de zece ori”

După întâlnirea cu președintele Turciei, Erdogan și secretarul general ONU Guterres, liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski, a transmis pe rețelele sociale un avertisment privind amenințarea a ceea ce ar putea însemna o explozie la centrala nucleară de la Zaporojie.

Liderul ucrainean susține că situația privind centrala nucleară de la Zaporojie, cea mai mare din UE este ”cea mai dificilă din istorie”, iar Kremlinul apelează mereu la ”șantajul nuclear”.

„Situația cu centrala nucleară Zaporojie este cea mai dificilă din istorie. Șantajul nuclear este o strategie foarte tipică pentru ruși.

Dar o potențială amenințare din partea celei mai mari centrale nucleare din Europa ar putea depăși numeric dezastrele Fukushima și Cernobîl de zece ori”, este de părere Volodimir Zelenski.

Ulterior, experții ucraineni au făcut o simulare video a unei posibile explozii la Zaporojie și după ce au analizat prognoza meteo și direcția vântului în intervalul 15-18 august, ei susțin că sunt câteva state europene care vor fi grav afectate, transmite Ziare.com.

Datele din simulare arată spre Polonia, statele baltice, România și Ungaria.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *