Internațional

VIDEO. Biden s-a întâlnit cu președintele Poloniei. Liderul american mulțumește Varșoviei pentru sprijinul „de nezdruncinat” în Ucraina

Președintele SUA, Joe Biden a sosit la palatul prezidențial din Varșovia, unde va purta discuții cu președintele Poloniei, Andrzej Duda înainte de a ține un discurs ulterior, relatează CNN și BBC.

UPDATE: Vizita lui Biden la Varșovia e un semnal important pentru securitatea globală, a declarat președintele polonez.

„Vizita dumneavoastră este un semn important de securitate, un semnal al responsabilității SUA pentru securitatea lumii și a Europei. America poate menține ordinea mondială”, i-a spus Duda lui Biden înainte de întâlnirea lor.

De asemenea, Duda i-a mulțumit lui Biden pentru călătoria sa la Kiev, calificând-o drept „o mișcare strategică și politică extrem de spectaculoasă”.

UPDATE Biden mulțumește Poloniei pentru sprijinul „de nezdruncinat” Ucrainei. „NATO este mai puternică decât a fost vreodată”.

Președintele SUA, Joe Biden, i-a mulțumit de asemenea, președintelui Poloniei, Andrzej Duda pentru angajamentul țării sale de a sprijini poporul ucrainean, calificând relația dintre cele două națiuni drept „critică”.

Liderul american a declarat că el crede că Ucraina se află într-o „poziție mai bună decât am fost vreodată” și a cerut țărilor NATO să „ne păstrăm capul și concentrarea”.

„Am spus clar că angajamentul Statelor Unite este real și că, un an mai târziu, aș spune că NATO este mai puternică decât a fost vreodată”, a declarat Biden.

„Pot spune cu mândrie că sprijinul nostru pentru Ucraina rămâne de neclintit”.

Biden a mai calificat sprijinul Poloniei pentru Ucraina drept „cu adevărat extraordinar” și a mulțumit acestei țări pentru că a primit peste un milion de ucraineni.

„Legătura dintre polonezi și americani este extrem de puternică și profundă”, a spus Biden.

„Sunt multe provocări cu care trebuie să ne confruntăm, dar sunt încrezător că putem reuși împreună”, a spus Biden.

Polonia a fost în avangarda galvanizării acțiunii NATO pentru a oferi Ucrainei tancuri moderne de luptă și acum este lider în ceea ce privește instruirea. La începutul acestei luni, CNN a relatat despre soldații ucraineni care se antrenează în vestul Poloniei pe noile tancuri Leopard 2 pe care aliații NATO au dezbătut luni întregi înainte de a conveni în cele din urmă, în ianuarie, să le ofere Ucrainei.

Întâlnirea dintre cei doi lideri are loc la o zi după vizita-surpriză a lui Biden la Kiev, în urmă cu o zi.

„Vizita președintelui SUA în Polonia este un simbol al celei mai intense relații polono-americane din istorie și al rolului fără precedent pe care țara noastră îl joacă astăzi în sistemul internațional de securitate și în sprijinirea unei Ucraine aflate în dificultate”, a declarat președintele Duda, într-o postare pe pagina de Twitter a președinției poloneze.

Vizita lui Joe Biden în Polonia este un semn important al angajamentului Statelor Unite de a menține securitatea în Europa, potrivit președintelui polonez Andrzej Duda, citat de The Guardian.

„Vizita dumneavoastră este un semn important de securitate, un semnal al responsabilității SUA pentru securitatea lumii și a Europei. America poate menține ordinea mondială”, i-a spus Duda lui Biden în timpul întâlnirii lor bilaterale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *