Externe

VIDEO/ Cecenii lui Kadîrov se plimbă liber prin Severodonețk și declară că au „eliberat” orașul

Câțiva luptători ceceni, aliați ai forțelor ruse, s-au filmat într-o zonă din centrul orașului Severodonețk, asediat de armata rusă. Cucerirea localității din regiunea Lugansk din estul Ucrainei a devenit principalul obiectiv al rușilor din ultima săptămână.

În videoclipul publicat pe rețelele sociale, cinci luptători pot fi văzuți mergând pe străzi și vorbind cu locuitorii orașului. Luptătorii lui Kadîrov susțin că orașul a fost „eliberat”, scrie Sky News cu referire la Digi24.ro.

„Situația din Severodonețk – sectorul rezidențial este complet sub control. Ne deplasăm de-a lungul străzii principale, îndreptându-ne către zona industrială. În general, totul este sub control. Puteți aduce în liniște ajutor umanitar pentru civili”, spun cecenii.

„Ne aflăm în piața centrală din Severodonețk. Totul merge conform planului. Mergem mai departe. Aici oamenii merg, stau pe bănci și se ocupă de treburile lor”, au mai spus luptătorii în videoclip.

Sky News a verificat locația și confirmă că ar fi vorba de centrul orașului Severodonețk, dar data este necunoscută.

Anterior, separațiștii susținuți de ruși au cucerit aproximativ o treime din oraș – iar guvernatorul regional din Lugansk, Serghei Haidai, a spus că forțele ruse înaintează încet spre centrul orașului Severodonețk.

Orașul este unul dintre ultimele localități importante rămase în Lugansk încă sub controlul Kievului – dar a fost asediat de ruși de zile întregi. Bombardamentele rusești au transformat o mare parte din oraș în ruine.

Ascunși printre ruine, soldații ucraineni continuă să apere orașul și civilii rămași acolo de bombardamentele constante ale forțelor ruse.

Obținerea controlului asupra Luganskului, care face parte din Donbas, este o prioritate cheie acum pentru Putin, după eșecul său de a captura Kievul. 

Sursa: Digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

comentarii

  1. Ce chipuri simpatice de eliberatori! Femei, bucurati-va: asemenea gentlemeni rafinati, reprezentanti ai culturii ruse, sunt in drum spre voi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *