ActualitateExterne

VIDEO Cel puțin 550 de pelerini au murit în timpul pelerinajului de la Mecca

Cel puțin 550 de pelerini din țările islamice au murit în Arabia Saudită în timpul pelerinajului din cauza căldurii, relatează AFP, citând surse din cercurile diplomatice ale țărilor arabe anonime.

Potrivit acestora, cadavrele au fost livrate la una dintre cele mai mari morgi din Mecca, 323 din numărul total de morți fiind cetățeni egipteni.

Temperatura aerului din Mecca în timpul pelerinajului din acest an ajunge la aproape 52 de grade Celsius, precizează agenția.

Pe 16 iunie, Reuters a scris că 14 pelerini din Iordania au fost murit în Arabia Saudită, iar alți 17 au fost dați dispăruți. Cauzele morții sunt adesea căldura sau busculadele. Potrivit agenției, există mai mult de 1,8 milioane de pelerini în Mecca.

Marți, șeful Societății Iraniene de Semilună Roșie, Pir Hossein Kolivand, a anunțat moartea a cel puțin 11 pelerini din Iran.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *