Social

VIDEO. CNA vine cu noi detalii depre reținerea lui Boris Gîlcă. Ce au găsit oamenii legii?

Centrul Național Anticorupție (CNA) a venit cu noi detalii despre reținerea șefului Direcției generale asistență medicală și socială din cadrul primăriei Chișinău, Boris Gîlcă, dar și a directorului de la un centru de plasament pentru refugiați.

Astfel, potrivit directorului CNA, Iulian Rusu, urmărirea penală a începută în februarie 2023, în baza unei sesizări, potrivit Realitatea.md.

Dosarul a fost pornit pentru abuzul de putere și delapidări ai fondurilor străine de la centrul de plasament de pe strada Studenților din Chișinău.

„Daunele sunt considerabile, dar proporțiile prejudiciilor urmează să fie stabilite după inventarierea bunurilor ridicate”, a declarat Iulian Rusu.

Directorul CNA a enumerat unele bunuri depistate în casa lui Boris Gîlcă: „Sunt mai multe produse care nemijlocit au fost depistate la domiciliul dlui. Un aspirator, 2 cuptoare cu microunde, 2 calorifere, 4 saci de dormit, mai multe seturi de produse alimentare”, a declarat Rusu.

Menționăm că în dosar sunt vizate 11 persoane, dintre care două cu funcții de conducere.

Vă amintim că joi, 4 mai, Centrul Național Anticorupție (CNA) anunță că mai multe bunuri, achiziționate din fonduri externe și bugetare, destinate refugiaților din Ucraina, ar fi fost delapidate de către persoane publice din cadrul Direcției Generale Asistență Medicală și Socială a Consiliului Municipal Chișinău în complicitate cu responsabilii Centrului de plasament temporar pentru refugiați (CTPR) din str. Studenților 7/5, mun. Chișinău.

Centrul Național Anticorupție (CNA) din Moldova a anunțat că șeful Direcției Sănătate și Asistență Socială din Chișinău, Boris Gîlcă, și un angajat au fost reținuți pentru trei zile într-un caz de delapidare a fondurilor destinate ajutorării refugiaților din Ucraina.

Potrivit anchetei, suspecții au acționat în complicitate cu funcționarii responsabili de Centrul de cazare temporară din capitala moldovenească.

Împreună, aceștia au sustras sistematic produse alimentare și alte bunuri stocate în depozitul centrului și cumpărate cu bani de la buget, donații ale cetățenilor și granturi străine.

Responsabilii spun că urmare a descinderilor, doi angajați ai Direcției Generale Asistență Medicală și Socială a Consiliului Municipal Chișinău au fost reținuți pentru 72 de ore.

Amintim că dimineață, primarul Ion Ceban anunțase că ofițerii CNA au descins cu percheziții la Boris Gîlca, șeful Direcției Sănătate Chișinău.

Menționăm că recent, Boris Gîlca, șeful Direcției generale asistență medicală și socială a Consiliului Municipal Chișinău (CMC), și un subaltern au fost reținuți joi, 4 mai, în urma perchezițiilor efectuate de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii anticorupție, în cadrul unor cauze penale pornite pe fapte de abuz de serviciu și de delapidare a mijloacelor din fondurile externe.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *