Social

VIDEO. „Conducerea MAEIE nu a prezentat dovezi clare”. Vasnețov oferă explicații cu privire la antenele de pe ambasada Rusiei

Antenele sunt vechi și ruginite, a declarat ambasadorul Rusiei la Chișinău, Oleg Vasnețov, convocat în dimineața zilei de miercuri, 26 iulie, la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) să ofere explicații cu privire la antenele de pe ambasada Rusiei. Vasnețov susține că „din păcate, conducerea MAEIE nu a prezentat dovezi clare, explicații, iar nimic nu e de mirare”, scrie Realitatea.md.

„Ambasada a fost construită, după cum știți, în anii ’90, iar de atunci stau aceste antene. Multe dintre ele sunt ruginite. Dacă lucra bine internetul, telefonia, nu trebuiau aranjate mereu. Mai mult, aceste antene sunt cumpărate de pe piața locală, de la provider (n.r. furnizor) local”, a declarat Vasnețov.

Menționăm că între timp, s-a anunțat că numărul de diplomați ruși va fi redus, a anunțat Nicu Popescu, la ședința Executivului.

Vă amintim că luni, 24 iulie, în presă au apărut informații despre un pretins centru de spionaj din sediul ambasadei Rusiei la Chișinău. Conform Jurnal TV a numărat 28 astfel de dispozitive instalate pe acoperișurile celor două clădiri ale misiunii diplomatice de pe bulevardul Ștefan cel Mare. E aproape de două ori mai mult decât la Bruxelles, unde se află multe dintre subdiviziunile Uniunii Europene și stafful NATO. Echipamentele pot colecta informații sensibile pentru securitatea țării, avertizează experții.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *