Social

VIDEO. CUTREMURĂTOR! „E-n regulă, mamă. Ne vedem pe lumea cealaltă”. Atacatorul de la Aeroportul Chișinău și-a sunat mama, după ce i-a împușcat mortal pe Serghei Munteanu și Igor Ciofu

Atacatorul de la Aeroportul Chișinău a vorbit cu mama sa la telefon, după ce i-a omorât pe polițistul de frontieră Serghei Munteanu și pe inspectorul de securitate Igor Ciofu. Rustam Ashurov i-a mărturisit mamei sale că a împușcat doi oameni și și-a luat rămas bun de la ea, rugând-o să aibă grijă de copiii lui. „E-n regulă, mamă. Ne vedem pe lumea cealaltă!”, i-a spus acesta mamei sale, transmite Ziarul de Gardă.

Câteva secvențe video în care apare mama lui Rustam Ashurov, vorbind la telefon cu fiul ei care se afla în acel moment pe Aeroportului Internațional Chișinău după ce a comis crima, au fost publicate de Parviz.t.v, o pagină pe Instagram care transmite știri din Tadjikistan. Cineva a filmat-o pe mama lui în momentul conversației celor doi, iar pe fundal se mai aude o voce de femeie. Conform unor informații neconfirmate oficial, discuția ar fi avut loc în prezența poliției din Tadjikistan, care a și făcut înregistrarea video, potrivit sursei citate.

Astfel, în secvența video se poate observa cum Rustam Ashurov îi spune mamei sale că a ucis doi oameni și îndreaptă camera arătându-i o persoană în uniformă care stă întinsă pe jos.

De asemenea, ucigașul, îi mai mărturisește că a participat la răpirea unei persoane, de la care urma să fure aproape 200 de milioane de dolari în bitcoini. Îi mai spune că persoana răpită a fost bătută până a murit.

Rustam Ashurov îi menționează mamei sale despre un complice al său, pe care îl numește Dilșod SB. Acesta este Dilșod Saidmorodv, unul dintre bănuiții care ar fi participat la răpirea bancherului tadjik, Șuhrat Ismatulloev, potrivit Radio Ozodi, filiala din Tajikistan a Europei Libere. 

Totodată, bărbatul îi spune mamei sale că a participat la răpire pentru bani și că are asupra sa 2,5 mii de dolari.

Femeia plânge și îi spune că și-a distrus viața.

Redăm traducerea dialogului purtat de Rustam Ashurov cu mama sa:

– Rustam, poți să-mi spui ce ți-a spus Dilșod?

– Dilșod a spus că există o persoană care are bitcoin în valoare de aproape 200 de milioane de dolari. Îl vom fura, vom lua bitcoinii și îl vom lăsa să plece. Am ajuns acolo. El l-a bătut, l-a bătut și, în cele din urmă, l-a ucis. Această persoană a murit.

– Care Dilșod?

– Dilșod SB.

– Să-l pedepsească Dumnezeu. Iar tu, fiule, ce-ai făcut?

– Eu eram cu ei. 

– Erai cu ei? Ai făcut ceva, fiule?

– Nu, eu doar i-am dus la râu.

– Of, fiule! Of, fiule!

– La care râu?

– La râul Varzob. 

– Ți-ai distrus viața, fiule.

– E-n regulă, mamă, nu-ți face griji, ne vedem pe lumea cealaltă. Mamă, ai grijă de copiii mei. 

(…)

– Nu am înțeles, fiule, ce-ai zis până la Dilșod?

– Am ucis două persoane.

– De ce i-ai omorât, fiule? 

– De ce ai făcut asta, fiule?

– Rustam, fiule, de ce-ai făcut asta?

– Ți-ai distrus viața.

– Rustam, ce ți-a zis Dilșod?

– Dilșod nimic nu zice, el mi-a promis bani.

– Rustam, de ce ai omorât?

– Pentru bani, mamă.

– De ce ai nevoie de bani, fiule?

– Am în buzunar 2,5 mii de dolari. Nu știu dacă îmi mai va da.

– Rustam, nu vorbi așa, Rustam… Unde pleci? Unde ești?

– Gata, mamă, mi-a rămas doar să aștept.

– Rustam, ești la aeroport afară? Unde ești, fiule?

– Sunt la vamă.

NOTĂ: Traducerea este din limba tadjikă și ar putea să nu fie exactă.

Vă amintim că tragedia s-a produs vineri, 30 iunie 2023, pe Aeroportul Internațional Chișinău. 

Unui cetățean străin i-a fost interzisă intrarea în Republica Moldova, iar acesta a împușcat mortal un polițist de frontieră și un angajat al securității aeroportuare, Serghei Muntean și Igor Ciofu.

Ulterior, s-a anunțat că Rustam Ashurov, un cetățean tadjik în vârstă de 43 de ani, acuzat de uciderea celor două persoane pe aeroportul din Chișinău săptămâna trecută, a murit luni seară din cauza rănilor suferite în timpul arestării.

Luni, 3 iulie, Igor Ciofu a fost petrecut pe ultimul drum, cu onoruri militare. Ceremonia a avut loc în satul Nimoreni din raionul Ialoveni.

De asemenea, menționăm că ziua de 4 iulie a fost declarată zi de doliu național în Republica Moldova, în memoria lui Serghei Muntean și Igor Ciofu. Președinta Maia Sandu a semnat un decret prin care a conferit post-mortem Medalia „Meritul Militar” lui Igor Ciofu și lui Serghei Muntean.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *