Social

4 iulie – zi de doliu național, în semn de comemorare a victimelor de la Aeroport

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu a decretat marți, 4 iulie, zi de doliu național, în semn de comemorare a victimelor de la Aeroportul Chișinău, transmite MOLDPRES.

De asemenea, șefa statului Maia Sandu a semnat și un decret prin care se conferă post-mortem Medalia „Meritul Militar” lui Igor Ciofu, locotenent-colonel în rezervă al Serviciului de Protecție și Pază de Stat, și lui Serghei Munteanu, agent-șef adjunct al Poliției de Frontieră al MAI. 

„Pentru comemorarea lui Serghei Muntean și Igor Ciofu, victime ale incidentului tragic care a avut loc pe Aeroportul Internațional Chișinău în data 30 iunie curent și în semn de profundă compasiune și solidaritate cu familiile, rudele și apropiații victimelor, președintele Maia Sandu a semnat un decret privind declararea zilei de 4 iulie curent zi de doliu național”, a anunțat administrația instituției prezidențiale.

În această zi, în toate localităţile din țară, precum și în misiunile diplomatice și consulare ale Republicii Moldova de peste hotare, drapelele de stat vor fi arborate în bernă. La ora 12.00 se va cinsti memoria victimelor prin păstrarea unui moment de reculegere.

Autorităţilor publice, întreprinderilor şi organizaţiilor li se recomandă să renunţe la desfăşurarea acţiunilor distractive de masă, iar instituțiilor mass-media să ţină cont de specificul zilei de 4 iulie la editarea publicaţiilor şi la formarea programelor.

Vă amintim că mai multe împușcături s-au auzit vineri, 30 iunie, la Aeroportul Internațional Chișinău. Unui cetățean străin i-a fost interzisă intrarea în Republica Moldova, iar acesta a împușcat mortal un polițist de frontieră și un angajat al securității aeroportuare, Serghei Muntean și Igor Ciofu.

Ulterior, atacatorul a fost capturat și se află în stare gravă la spital. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *